Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2016 12:45 - Бойко Борисов: Залива ни мигрантска вълна от 2 милиона души
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 644 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Залива ни нова мигрантска вълна от над 2 000 000 души, заяви прмиерът Бойко Борисов след церемонията по освещаване на нов храм в сливенското село Мечкарево. Министър-председателят предупреди, че Турция вече изнемогва.

„Предадох на канцлера Меркел, това за което разговаряхме с президента Ердаган и премиера. На границата със Сирия се води война. Разрушенията са страховити. Но в същото време някои страни, особено от Вишеградската четворка, са категорични, че няма да приемат мигранти. Ние също искаме да запазим принципите на влизане в ЕС само през официалните КПП-та само след сериозни проверки“, заяви премиерът Борисов. Той припомни, че политиката на ЕС е такава, че ние не можем да връщаме мигранти.

„Всеки, който почука на вратата, ние сме длъжни да го приемем“, каза Бойко Борисов. Министър-председателят коментира, че някои все още са склонни да подценяват проблема. „Икономиката на Турция, проблемите, които имаха след преврата, поставят страната в много трудно положение. Те изнемогват да издържат три милиона мигранти. До октомври и двете страни - и Турция и ЕС, трябва положат усилия да намерят стъпки споразумението да продължи да действа“, подчерта Борисов. Той допълни, че натискът след преврата в Турция е бил преодолян, Турция приема върнатите от България мигранти.

Още по темата вижте на www.bgpravda.blogspot.com



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6210451
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833