Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2015 15:51 - Шахматът да влезе в българските училища
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1119 Коментари: 0 Гласове:
0



Шахматът да влезе по-широко в образователната система сред младите хора, като обхване повечето българските училища и детски градини, настоява „Сдружение Азбукари“. Така ще развиваме логическото мислене на децата и ще изграждаме у тях стремеж за победа от ранна възраст. Това коментира в ефира на телевизия „България Он Ер“ Цвета Кирилова, председател на “Сдружение Азбукари“.


Тя говори по темата за образователната реформа и добрите практики в образованието. По думите й, шахматът е една интересна и приятна игра, която развива изобилие от качества в децата. Своето предложение Цвета Кирилова обоснова така: Основна роля в развитието на децата имат родителите, но ние от „Сдружение Азбукари“ като неправителствена организация работим вече повече от три години за социалното развитие на децата.

Опитваме се да търсим механизми, с които да насърчаваме креативността на малките, но тяхната база се дава от родителите, след това от училището и накрая от бизнеса, който ги подготвя за лидери. Образователната система е изключително важна и държавата трябва да насочи усилия за нейното подобряване. Ако има положително развитие в образователната сфера, то това ще рефлектира добре и върху всички останали.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6208058
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833