Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2014 22:58 - Какъв е шансът Eбола да стигне до България?
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 635 Коментари: 0 Гласове:
1



Организацията „Лекари без граници" предупреди, че смъртоносният вирус Ебола може да стигне Европа. В събота на извънредна среща на трите западно-африкански страни, най-тежко засегнати от смъртоносната епидемия – Сиера Леоне, Гвинея и Либерия, взеха решение да изолират епицентъра на епидемиологичния взрив в Западна Африка с полиция и войска.

Макар че „Лекари без граници" вдигнаха тревога, че вирусът е на един полет разстояние от развитите държави, Световната здравна организация не препоръчва ограничаване на пътуванията или затваряне на границите.

Здравните власти обясняват, че шанса вирусът да се пренесе в континенти като Азия, Америка или Европа е малък. Това е и причината в България все още властите да не въвеждат специални мерки. На Летище София чрез термокамери постоянно се следи потокът от пътници. Камерите засичат тези, които са с висока темепратура. Засега друг, по-строг контрол от този, не е въведен на аеропорта.

Епидемията в Западна Африка е най-голямата регистрирана от откриването на вируса Ебола преди 40 г. Африкански прилепи разнасят вируса, но не умират от него. Предават го на други животни, а те - на хората. В началото започва като грип - отпадналост, главоболие, после се появяват обриви, а след тях и кръвоизливи.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6205916
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833