Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2014 22:43 - Без субсидии, а реална търговия за партиите
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 412 Коментари: 0 Гласове:
0



Не желая да бъда насилствен дарител на партиите у нас, които са преминали заветния един процент на парламентарни избори. Защо всяка година от държавните пари, тоест от народните, партиите ще правят своята политическа агитация, ще се водят гаджета на море и т.н.?
Който има идеи и иска да се явява на избори, за да спечели народната любов, то да бъде така добър да си осигури финансиране. Това може да стане най-бързо и най-честно чрез търговия. Не търговия с гласове, а реална. Ако се промени Закона за политическите партии и формациите имат възможност да развият и печелят от търговия, то хората няма да бъдат карани насила да стават финансови благодетели на пишман лидери.

Ако на една запалка пише името на определена партия, то нейни симпатизанти ще извадят по лев-два, за да си я купят. Така партиите ще набират пари от свои членове и симпатизанти, а не да взимат от парите и на тези, които не одобряват тяхната дейност.

Защо това не се прави, защото е по-лесно да чакаш на държавната субсидия, отколкото със собствени усилия да набираш финансите си.

Всички знаят, че партиите харчат милиони държавни пари без да има реален отчет за тях. Данните от Финансовото министерство показват, че за последните 10 години размерът на субсидията се е увеличил повече от 10 пъти.

ЦЕЛИЯТ КОМЕНТАР МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК


Тагове:   търговия,   субсидии,   пари,   партии,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6203639
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833