Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2014 11:55 - Скандалната истина: Коя е Моника Станишева?
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 735 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
„Бащата на Моника – журналист разхождаше гордо известния на всички ни факт, колко е близка дъщеря му с г-н Йосифов – шеф на Първа частна банка”, пише в спомените си дългогодишният редактор на в-к „Труд” Тошо Тошев. Любомир Янов – или Любо както го наричат, е любимият татко на Моника.

Той е известен сред гилдията като ляв журналист, голям бохем, остро перо и близък приятел на „Батето” Славков, най-вече като дружки на „чаша уиски“. Един от неговите разкази завършва така: „Алкохолът помага на патриотизма и човешките взаимоотношения“. Самата Моника споделя, че баща й обичал много компаниите и разпивките, затова къщата им била винаги пълна с много и весели хора. Той имал силно влияние над нея и бил основен фактор за възпитанието й. За майка си почти нищо не споделя освен, че симпатизира на СДС: „Моника, моята молба е винаги да имаш по три стола, защото от два стола се пада на земята, но от три – никога.“

Тя винаги се стараела да спазва тази повеля. Тошо Тошев в книга за събитията в България след преврата на 10-ти ноември 1989 г. пише: „Беше лятото на 1995 година. Върху моравата на Дипломатическия клуб в Горна баня гърмеше един от онези коктейли на вестник „Стандарт“, с които тогавашният му собственик Красимир Стойчев си мислеше, че стряска света. А на коктейла идваха много хора – журналисти и политици, останали в София артисти, хора от бизнеса”. Наближаваха избори, а клубът е чудесно място за събиране на информация. „Във вестника знаехме, че в БСП не са единни кой да бъде техния кандидат за кмет на София.

В Централата на партията не всички приемаха кандидатурата на Венцислав Йосифов – преуспяващ богат банкер и шеф на Първа частна банка (ПЧБ) който се „червенееше”. Богат банкер да бъде кандидат кмет на левицата – на „столетницата” – за много това беше голяма изненада. Но Венци Йосифов беше избраника на Александър Маринов – един от силните по това време в червената партия. Той ръководеше най-голямата организация на БСП – софийската. Маринов беше близък и с много от новите червени олигарси, повечето от които банкерът сам беше направил.

И разбира се Маринов надделя! За червените софиянци от БСП кандидатурата на банкера Йосифов стана съкровената им „Надежда“. „В този миг зървам Венци – „Надеждата“, който се е пльоснал на някакъв стол. С едната ръка е гушнал чаша с „Чивъс ригал“ – много скъпо уиски, виждайки до краката му преполовена бутилка. Венцислав Йосифов губи на балотажа кметските избори в София. По-млада от него с 24 години Моника е уверена , че ще го оплете, прелъсти и обсеби със своя чар и обаяние, защото е тласкана от неутолима жажда към парите му.

Съблазнителната и хитра Моника успява да разведе стария банкер, въпреки че той от брака си има две големи деца. Тя забременява и също му ражда дете, а след време и друго. Двете им деца носят техните имена – Венцислав и Моника. И чак след пет години тя се омъжва за богатия банкер Йосифов. Тогава той все още е на върха в банкерския бизнес.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6208448
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833