Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2012 11:29 - „Най-добрата разследваща журналистка”!
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1424 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Потресаващият скандал с „разследващата” журналистка Диляна Гайтанджиева показа зловещото лице на поръчковата „рейтингова” журналистика. В предаването „5 за 4” по Канал 3 на Сашо Диков, Николай Бареков нарече Диляна Гайтанджиева „най-добрата разследваща журналистка на България”.

„Най-добрата” обаче се оказа „дръжка на микрофон”, която записва авера си – шефът на легия „Антимафия” Григор Здравков като предварително го уговаря, а той пътува с нея в Сърбия „по пътя на кокаина”. Излъчен бе немонтиран материал, който уличи Гатайнджиева в пълна постановка на менте „разследванията” и.
 
Убийствен немонтиран материал излъчи Канал 3 в предаването „5 за 4” на Сашо Диков за „разследване” в Сърбия, от който стана ясно, че Диляна Гайтанджиева върви по пътя на контрабандата и дрогата като снима „местен жител”, който „се съгласява” да говори за пътя на наркотика. Крум Савов обаче разобличи „местния жител”, който се оказа Ивица Цветков и е бивш служител на Нова телевизия, уволнен заради афери като организатор.
 
Същият Ивица е показан от Гайтнаджиева като „местния жител”, на когото Диляна Гайтанджиева е платила по банков път 1000 евро за да говори каквото му каже. По-късно в репортажа същият Ивица лъсва и като човека, от когото уж се купува кокаин. Снимано толкова некадърно, че е срамно дори за манипулатори.
 
В Канал 3 се включи повторно Николай Бареков, шеф в Тв7 на Диляна Гайтанджиева, след като първо бе набран и рече на Диков: „Абе, я си гледай работата!” и набра храброст, за да каже, че той бил пратил Гайтанджиева в Сърбия и знаел всяка нейна стъпка.
 
Шефът на „Антимафия” Григор Здравков, който е бил с нея в Сърбия обаче контрира, че това пътуване е осъществено далеч преди Диляна да е назначена в ТВ7 – на 19 ноември миналата година.
 
В репортажа „по пътя на кокаина” на Гайтанджиева по ТВ7, същият мошеник Ивица, бившият служител на Нова телевизия, се оказва и освен „местното лице”, и баш „организатора на канала”.
 
Ако не беше зловещо за българската журналистика, щеше да прилича на филм на Тарантино в селски ремикс.
 
Шефът на „Антимафия” Григор Здравков удостовери с немонтиран материал безумното разследване на Диляна, която: „е единственият човек в света, който твърди, че кокаина идва от Сърбия в България”, което пък абсолютен абсурд. Григор Здравков с кадри показа как всичко е натъкмено пошло за това как се купува кокаин. Здравков притежава целия немонтиран материал, просто защото е бил с Диляна и е снимал!
 
След репортажа Диляна Гайтанджиева отива в ГДБОП при Станимир Флоров и се прави на топ-източник, но някак случайно забравя да даде документа за Ивица, от който става ясно, че е уволнен от Нова телевизия, че е мошеник, и че го е ползвала.
 
Флоров казва на Гайтанджиева да не отива в Сърбия, защото ако има наистина връзка към кокаина, ще провали евентуална акция. „Най-добрата” обаче хуква, а Флоров няма идея, че кадрите са фалшиви!!!
 
След като високопоставено лице от ГДБОП отива в Сърбия, от тамошната и служба му се изсмиват и нашите ченгета стават за резил.
 
Това прелива чашата на шефа на „Антимафия” Григор Здравков, защото Гайтанджиева заради правенето на фалшивия си рейтинг на „най-добрата разследваща журналистика” в България, го вкарва в международен скандал.
 
Пълно безумие и фалш е и показания от Гайтанджиева в репортажите си „разкрит” от нея титан пак в Сърбия!
 
Самата Диляна Гайтанджиева не вдигна телефона на Сашо Диков, който я потърси в ефир. Диков обаче пусна записан телефонен разговор с нея, направен по-рано през деня. В него Гайтанджиева непрекъснато на фалцет викаше: „Стига, Сашо, стига, стига, не, Сашо….” и рече, че срещу нея имало поръчка от хора, на които е платено.
 
В ефир говорителят на легия „Антимафия” Петър Якимов, използван като „сериен подпалвач”, както и шефът на „Антимафия” Григор Здравков, който пък е менте „ъндърграунд босът” се изсмяха, че им платено, още повече че показаха факти и кадри, с които изобличиха неистовата болестна амбиция на Гайтанджиева за „разследване”, заради рейтинг.
 
По телефона в ефир се включи и депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, който заради репортаж на Диляна Гайтанджиева си подаде оставката и стана нейна поръчкова жертва. Иванов каза, че е потресен и че най-после истината излизала наяве. „Кои са вдъхновителите на Диляна Гайтанджиева няма да научим никога, може би…” емоционално каза още Лъчезар Иванов.
 
АФЕРА обаче разполага с текст, изпратен до сайта ни още на 2 август 2011 година, който описва цялата схема за действията на Гайтанджиева.
 
Пускаме сега част от него, заради скандала и заради въпроса поставен от депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов „кои са и вдъхновителите”:
 
 „Спряганата за една от най-добрите разследващи журналистки в България Диляна Гайтанджиева направи няколко репортажа, които събудиха съмнения за директна поръчка от премиера Бойко Борисов и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Знаково в това отношение беше разследването й за имотни митничари, което Лъчезар Иванов се опита да свали от ефир. Веднага се породиха съмнения, че Бойко Борисов похарчи Лъчезар Иванов през Диляна Гайтанджиева и с право – той е знаел предварително, че се подготвя такъв материал.
 
Лъчезар Иванов е засечен, че е забъркан в сериозни далавери с тогавашния министър на здравеопазването Божидар Нанев и шефката н НЗОК Жени Начева. Когато Борисов получава тази информация започва да търси повод да отстрани Л. Иванов, но по-тихо, защото това се случва в началото на мандата, а и той заема висок пост в НС.
 
Когато Лъчо Мозъка разбира за репортажа, реагира изключително бързо, като намира телефонът и през нейни колеги от Нова тв, поради което Д. Гайтанджиева не успява да запише разговора, каквато е била първоначалната й идея.
 
Във връзка със същия репортаж тя е ходила да снима Филип Парфюма (към настоящия момент е зам-директор на митницата на аерогара – София). Заснела е луксозния му мезонет в престижен столичен квартал и черното му поръчково BMW, закупено от завода . В последствие Борисов й казва да отреже тази част от материала.
 
Връзката Борисов – Парфюма
 
Филип Александров, известен с прозвището Парфюма е семеен приятел на Борисов и лично той води редица бизнесмени в къщата на ББ от ранга на братя Паришеви. Връзката между тях прави Жени Живкова, когато Парфюма е митничар на Калотина. От 01.12.2008 г. тогавашният директор на АМ  Христо Кулишев го назначава за шеф на митница Свиленград. Още тогава има сигнали до службите, че Прфюма събира пари за Борисов, но си ги слага в собствения джоб.
 
Заради сигнали срещу Парфюма  през 2009 Танов и Странджев искт да го отстранят от митницата, но Борисов им забранява. 9 месеца по-късно Стефан Марашев е възстановен от съда като шеф на свиленградската митница. Парфюма започва да моли Борисов да го върне. Тогава и премиерът поръчва на Диляна Гайтанджиева да направи репортаж за Веселото село. Идеята е публично да се дискредитира Марашев и Филип Парфюма да се върне на старото си работно място. Впечатление направи, че единствено Нова ТВ акцентира сред всички митничарски къщи на тази на Марашев. Която впрочем е законно построена, само 110 кв.м. е строежът й е започнал още през социализма. Стефан Марашев е и единственият митничар, чието име се споменава на заседание на Министерски съвет, когато той нарежда на Дянков Марашев да бъде уволнен.
 
По това време Танов вече е в обтегнати отношения с премиера заради контрабандните канали на Цветанов, за които Антоний Странджев има доказателства, но не ги вади, защото те са му гаранцията, че няма да тормозят него и семейството му.
 
Ваньо Танов склонява Марашев да подаде молба за преместване, за да се освободи мястото за Парфюма. Марашев напуска кабинета на Танов с думите: „ Генерале, аз ви имах доверие, а вие се оказахте поредната подлога на Бойко!”
 
Борисов в последния момент се отказва от повторното назначение на Парфюма в Свиленград, защото разбира, че БСП имат записи на разговори за скандални митнически далавери между Танов и Борисов, в които най-често споменаваното име е на Парфюма.
 
В момента Парфюма е на митница Аерогара – София, тъй като по Закон трябва да бъде назначен на служба със същия ранг, а там по това време има свободно място. Откакто е там не са заловени и грам амфетамини и кокаин, въпреки че от там минава основният път на гълтачите.
 
Впрочем не е тайна, че материалите на Дилянa Гайтанджиева за наркотиците и митниците се правят от нейн приятел, който има солидни връзки със службите от 10 години. На журналистката и остава само да държи микрофона.
 
Гайтанджиева получава поръчка от Борисов и Цветанов да заснеме репортаж за дискредитирането на Алексей Петров. Така се стига до нейния интерес към Дамбовеца. Интересното е, че когато се рови около неговите имоти, тя заснема и тези на Вълка и Миньо Стайков, но отново по нареждане на поръчителите  пуска материал само за Дамбовеца.  Репортажите за проститутките в София е правила по нареждане на Цветанов, като целта е била този бизнес да се препише изцяло на Алексей Петров.
 
Последната поръчка на Цветанов е била да свърже Хамстера с банда автокрадци. Тогава тя отказва след скандал по телефона с Цветанов, който завършва с реплика от нейна страна: „ Аз няма цял живот да изпълнявам мръсните ви поръчки.”
 
Гайтанджиева и митниците
 
Цветан Цветанов директно  по телефона й диктува текстовете за репортажите за Ваньо Танов. Те й дават тезите, по които тя трябва да работи, а тя получава допълнителна информация от свой съученик, който й дава подробна информация за далаверите в АМ. На него Диляна е разчитала и когато е давала съвети на Цветанов по какъв начин да пуска прессъобщения на тема митници. Гайтанджиева прилага много плоски трикове като например, стари кадри от Темата на нова и ги представя като нови.(в темата за контрабандните цигари от юни 2010 са използвани кадри от октомври 2009 ). Заснема служители на Нова телевизия като оператори и портиери, използва променен глас на верният и приятел митничар, а официално това се представя,като служители на спецслужбите и вносители на стоки.   
 
Цветанов й е преразказвал цели пасажи от СРС-та във връзка с Танов гейт. През нея е изнасял и заявителски материали от неправителствени организации, които са подавали сигнали срещу Танов. Идеята на Цветанов е била да сплаши Танов и Антоний Странджев.
 
Каква е цената?
 
В интерес на истината Бойко Борисов два пъти е предлагал на Диляна заплата от 5000 лева, първият път още когато е кмет на София, втория път като министър-председател. Последният път й е предложил да й купи апартамент в Младост. И трите пъти тя е отказвала.
 
Още като кмет Борисов се ползва от услугите и журналистическите умения на Гайтанджиева. Тогава я е викал в ресторант „Панорама” и в присъствието на Цветанов, Ботьо Ботев и други й е давал папки по делото за Вальо Топлото. Предупреждавали са я кога ще има оперативни действия срещу Топлото, за да бъде на място.”
 
В ефира на Канал3 Бареков каза по телефона, че изявленията на хората от „Антимафия” били „тежки манипулации” срещу „най-добрата разследваща журналистка на България”. Трудно обаче ще е на Бареков да обори автентичните кадри от стъкмяването на „разследвания”, граничещи с фантастиката.
 
Шефът на „Антимафия” Григор Здравков удостовери чрез видеоматериал и как той е главният герой на Гайтанджиева, как му е записван гласът и как е снимано в кафене, в което уж той се намира, а всъщност той не е бил там.
 
„Така е по-рейтингово!”, казала му Диляна Гайнаджиева.
 
Когато отива да работи в ТВ7 Диляна Гайтанджиева се обажда на Григор Здравков и му казва: „Първи работен ден ми е! Трябва ми подпалвач!” Така „серийният подпалвач” стана говорителя на легия „Антимафия”, а „ъндърграунд босът” –  шефът на „Антимафия”.
 
И двамата казаха, че са опитали всички възможни начини преди да отидат в Канал 3 да изискат извинение от телевизията и от Диляна Гайтанджиева, но това не се е случило.
 
По повод обвиненията на Бареков към Сашо Диков, че атаките били платени едва ли не от Алексей Петров, и двамата от „Антимафия” казаха, че точно от легията им са разгромили Румен Цайса, който се спряга за дясна ръка на Трактора и това е абсурдно.
 
Гайтанджиева ме изпоскара с половината от ГДБОП, заради „разследванията си”, каза още Григор Здравков.
 
Така българската журналистика стигна окончателно дъното.
 
Всъщност, преди дни вътрешният министър Цветан Цветанов каза в прав текст на втрещения водещ Виктор Николаев по bTV: „Вашата работа е да правите политика!”.
 
Очевидно Властта показа нагледно в случая с Гайтанджиева как се ползват болезнено амбициозни журналисти за „правене на политика” и за внушения с грандиозна манипулация.
 
„Най-добрата разследваща журналистка на България” е готова на всичко заради рейтинга.
 
А дали тя и чорбаджиите и са готови вече да инициират и излъчат и убийство в реално тввреме?!
 
Afera.bg



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - zdr
08.04.2012 22:40
normalno e za teq dvamata sme6nici bb i cc da se podigravat sas momi4eto ina4e dilqna e mnogo dobra jurnalistka a teq dvamata se gavrqt sas cqlata strana ama naroda e slqp
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6202462
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833