Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2011 10:14 - Още по-голяма криза чака еврозоната
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1620 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Кризата в еврозоната може да се окаже по-голяма от прогнозите на експертите. Такова мнение изрази в интервю пред френската телевизия БФМ водещият икономист на рейтинговата агенция "Стандърт енд Пуърс" Жан-Мишел Сис, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Висока е вероятността еврозоната да се сблъска с далеч по-силна рецесия в сравнение с тази, която ние предвиждахме при прогнозата. По наши данни 40 процента е вероятността от икономически спад, който ще доведе до понижаване на деловата активност в ЕС за цяла година, а не само за половин година (както се смяташе досега). Ето защо главната задача сега е да се поддържат темповете на икономически растеж", заяви Сис. Той отбеляза също важността на мерките "за възстановяване на деловата активност и обновяване на системата за държавно финансиране".

Дълговата криза принуди Италия да приеме план за съкращаване на бюджетните разходи през 2014 г. с 20 млрд евро. В петък рейтинговата агенция "Фитч" обяви готовност да намали кредитния рейтинг на 6 страни от еврозоната, които са с най-високия рейтинг ААА - Германия, Франция, Австрия, Холандия, Финландия и Люксембург. Аналогични предупреждения от "Фитч" получиха също Испания, Италия, Белгия, Словения, Ирландия и Кипър. По-късно кредитната агенция "Мудис" намали кредитния рейтинг на Белгия с два пункта – от АА1 до АА3.

БГНЕС




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
1. kozme - Не искам да обвинявам Еврозоната
22.12.2011 14:25
но, първите " източили" парите на данъкоплатците в тази новообразувана зона,бяха именно хората във високите етажи на йерархията на ЕС.

Ето тук има някои данни за това им дебело - точене. -

ИЗТОЧВАНЕТО НА ЕВРОПАРИТЕ
Например т.нар. дело "Червено ферари" чийто протагонист беше главният счетоводител на Атинския университет Анастасиос Куцодимитропулос. Той си напазарувал червено ферари с пари от Брюксел, отпуснати за изследователски програми на университета. Заедно с десетина свои авери успял да източи общо 8 милиона евро. Мащабната операция беше пресечена от съда, който вкара зад решетките 10 от 13-те подсъдими, а на самия Куцодимитропулос отреди три доживотни присъди.
Информацията е от : http://dalida.blog.bg/history/2011/06/14/izmamite-na-hh-vek-chast-15.764676
цитирай
2. kozme - Освен това
22.12.2011 14:33
какви им са заплатите и бонусите на тази Евро-зона, която уж е в криза, защото не мога да се съглася с това, че депутатите които ходят от време - на време на "работа" в пленарната зала,където са длъжни да седят по 8 часа най-малко, за да си "изработят" заплатите и допълнителните бонуси и добавки. Тези хора за мен са търтеи - но способни да "заклеймяват" всички други и да ги обвиняват в корупция и престъпност, а себе си - оневиняват. Не може един депутат от тази еврозона да получава 30 000 евро и повече и да парадира, че Евро-зоната била в криза. И, като гледам залата колко е голяма и колко е празна, си представям, как след още някоя година тази евро-зона може и да не съществува, ако евродепутатите не си намалят разходите -заплати, бонуси, командировки, дневни и....т.н.

(същото се отнася и за нашите депутати с големите претенции и големите заплати.)
цитирай
3. анонимен - buy generic online
27.02.2012 22:35
Hello! <a href=http://israspiron.webs.com#7455>order aspirin</a> <a href=http://auhaspiron.webs.com#9868>glaucoma and aspirin</a> <a href=http://kcxaspiron.webs.com#2329>should aspirin always be capitalized</a> <a href=http://mmdaspiron.webs.com#2188>aspirin regimine</a> <a href=http://tolaspiron.webs.com#6439>http://tolaspiron.webs.com</a> <a href=http://dxwaspiron.webs.com#5992>medrol aspirin</a> .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6204996
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833