Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2011 22:02 - Разкриха неонацисти серийни убийци
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 547 Коментари: 0 Гласове:
1



Разкриха неонацисти серийни убийци в Германия. Немската прокуратура разпореди ареста на жена, заподозряна, че е основала крайно дясна терористична организация, която е убила деветима чужденци и полицейска служителка, съобщи Vesti.bg.

Жената, идентифицирана като Беате Ц., се е предала в полицията миналия вторник и оттогава отказва да говори. Тя е заподозряна, че е подпалила къща, използвана от други двама предполагаеми членове на "Националсоциалистическото нелегално движение", които са мъртви.

36-годишната жена може да бъде обвинена в основаване и принадлежност към терористична организация. Според прокуратурата групата е отговорна за убийствата на осем турци и един грък между 2000 до 2006 г., както и на полицейска служителка през 2007 г.

Вчера бе арестуван 37-годишен мъж, идентифициран като Холгер Г. Той е заподозрян, че е подкрепял терористичната организация, нарекла се "Национал-социалистическо нелегално движение", и ще бъде изправен пред съда още днес.

Групата вероятно е замесена и в убийството на полицайка през 2007 г., и в бомбен атентат в магазин за хранителни стоки в Кьолн през 2001 г. Случаят разпали ожесточени дебати в Германия за способността на властите да гарантират сигурността на имигрантите.

Вчера германското вътрешно министерство предупреди, че в страната възниква "нова форма на крайнодесен тероризъм", след като се появиха подробности за гротесков филм, заснет от неонацисти в Тюрингия в източна Германия (някогашната ГДР), в който те твърдят, че са убили 10 имигранти.

Разкритията породиха шок и възмущение в Германия. Започнаха, когато полицията откри телата на двама мъже, свързани с крайната десница, в каравана в Айзенах миналата седмица. Полицията смята, че двамата са се самоубили след неуспешен банков обир.

Скоро след това следователите претърсиха изгоряла къща в Цвикау, използвана от мъжете и от една жена - "Беате Ц", коятопо-късно сама се предаде. Там те откриха оръжия, използвани при убийството на полицайката и на деветимата дребни търговци, осем от които са от турски произход, а деветият е грък. Полицията намери също 15-минутен филм, записан на дивидита, приготвени да бъдат разпратени до ислямски културни организации и медии.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6205165
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833