Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2011 20:40 - Нови протести в цялата страна
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 830 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Трета поредна вечер в София и страната се провеждат протести, провокирани от случилото се в Катуница.

В столицата - отново организирани чрез фейсбук - младежи се събраха в района на НДК, къдоте ополицейското присъствие е внушително. Както и снощи, всички пристигащи бяха проверени и данните им записани, съобщи News.bg.

Макар и доста по-малко от предишните вечери, група младежи, плътно обградени от полицаи, следвани от коли на жандармерията, премина покрай градинката на НДК в посока пешеходната зона на НДК, явно търсейки начин да потеглят към парламента. Младежите скандираха "Българи юнаци".

Около 50 варненски рокери поднесоха цветя пред Катедралата в памет на загиналите момчета от село Катуница.Рокерите се организираха в центъра на Варна и след като направиха няколко обиколки с моторите си из централните части на града, спряха около Катедралата, която е заключена и оставиха на стъпалата цветя в знак на почит. В централните части на града има засилено полицейско присъствие.

Протестите продължават и в Пловдив, където 50-ина младежи са се събрали около Паметника на Съединението в Пловдив. По-голямата част от тях са седнали около паметника, завити с български знамена.

Протестиращите в Търново са около 100 души. Те отново са с плакати „Стига вече цигански терор" и с българското знаме.




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6205194
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833