Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2011 21:59 - Мистериозна бактерия покоси Европа
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 867 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Оказа се, че Европа е изправена пред смъртоносна бактериа, а все още не се знае от къде е тръгнала заразата. Лабораторни анализи показаха, че заразата, довела до смъртта досега на 16 души в Европа, не е тръгнала от испанските краставици. Източникът на смъртоносната бактерия ентерохеморагична Ешерихия коли (ЕХЕК) остава загадка.

При изследванията било установено, че отгледаните по естествен начин краставици, са замърсени с бактерия Ешерихия коли, но не и със смъртоносния щам ЕХЕК, открит в червата на над 1000 души в Германия и близките страни, съобщи БТА.

Почти цяла Европа е спряла да купува испански плодове и зеленчуци заради подозренията около краставиците от тази страна, за които се смята, че пренасят бактерия, оплакаха се по-рано от Федерацията на испанските производители-износители на плодове и зеленчуци (Fepex).

Бактерия е особено опасна, защото предизвиква кръвоизливи в храносмилателната система и тежки смущения. Германските здравни власти съобщиха за смъртта на четиринадесет  души, за които се счита, че са заразени с този вид бактерия. Особено обезпокояващ е краткия период, в който са се проявили всички случаи - едва 15 дни.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6205151
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833