Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2011 20:21 - Полицейски произвол на протеста срещу горивата
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 839 Коментари: 0 Гласове:
0



На днешния протест срещу високите цени на горивата се стигна до полицейски произвол. Униформени са проверявали и записвали номерата на коли, на шофьорски книжки и на лични карти на някои участници в днешния протест срещу високите цени на горивата. Това заяви един от организаторите на шествието Янко Петров. Той предположи, че номерата на колите са били записвани от полицаите, за да може по-късно да им се потърси отговорност за шофиране в бус-лента или заради други нарушения, съобщи "Фокус".

В София шествието започна от 4 начални пункта и приключи на площад "Алексанъдр Невски". Освен познатите искания за по-ниски цени на горивата, протестиращите поставиха и няколко социални. Те поискаха заплати, адекватни на тези в Европейския съюз, съобщи БНР.

Самият протест не предизвика масово участие на хора с автомобили, въпреки заканите на организаторите, че в шествието ще се включат стотици. Организаторите казаха, че протестът не е толкова масов, защото се провежда в работен ден. Именно на ефекта от блокирането на пътища в работен ден обаче те разчитаха, за да привлекат внимание към каузата.

Този път полицията беше организирала движението по такъв начин, че задръстванията не бяха повече от обичайните за София. С освиркване протестиращите посрещнаха новината, че от "Лукойл" са повишили с 5 ст. цената на горивото.

Само около 50 души от Пазарджик се присъединиха към протестиращите срещу високите цени на горивата в Пловдив. Според предварителните очаквания в протеста трябваше да се включат около 200 души, които бяха заявили, че ще го подкрепят.  

От Габрово се включиха 10-ина коли. Организаторите от Габрово заявиха, че съвместно с протестиращи от Велико Търново утре вечер ще блокират напълно движението на прохода Шипка.

Десетки граждани се включиха в пешеходния протеста, който затрудни движението по няколко централни улици в Бургас. Шествието затрудни движението на автомобилите и градския транспорт.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6209787
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833