Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2011 21:19 - Най-чаканата кралска сватба
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1093 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Утре е най-чаканата сватба - тази на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Бившият министър-председател Симеон Сакскобургготски е поканен тържеството. От списъка, публикуван от Британския кралски дворq става ясно още, че на церемонията ще присъстват кралски особи, политици и обществени дейци, както и звезди от спорта и киното, военнослужещи и представители на благотворителни организации.

В списъка в графата "представители на чужди кралски фамилии" е "цар Симеон ІІ и царица Маргарита Българска", пише в комюникето на кралския двор.
Бившият български монарх /1943-1946/ и премиер /2001-2005/ е поставен на пето място сред височайшите короновани особи, непосредствено след принца и принцесата на Астурия, престолонаследника на Бахрейн, белгийския принц Филип Сакскобургготски и неговата съпруга Матилде, султана на Бруней.

Бившият български монарх, кралица Елизабет ІІ и белгийският крал Алберт ІІ произхождат от една фамилия – Сакскобургготската. На сватбата ще присъстват също така представители на датската, гръцката, холандската кралска фамилия, както и принцът на Монако и емирът на Катар.

Британският монетен двор излезе със специално издание за сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън. На монетата от пет лири е изобразен портрет на двамата годеници, които се гледат един друг. От обратната страна е портретът на бабата на принца - кралица Елизабет Втора.

Дизайнерът на монетата обясни, че намерението му е било да изобрази младата двойка съвсем непринудено. Стремил се да избегне всякаква официалност.

Специална комисия на Монетния двор е одобрила проекта. След това той е получил и съгласието на британското правителство.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
1. podvodni - Е най - накрая я дочаках тази сватба. ...
28.04.2011 21:41
Е най - накрая я дочаках тази сватба. Чакам я от времето на Хенри 8-ми. Все си мислех че никога няма да сткане. Ама .- на - стана. Ако знаете какво облекчение изпитвам!?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6204481
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833