Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2011 20:08 - Извадиха жълт картон на Трайчо Трайков
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1498 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Икономическият министър Трайчо Трайков е с последно предупреждение от премиера Бойко Борисов заради скандалното подписване на допълнението към договора ни с Русия за изграждането на АЕЦ "Белене".
Премиерът съобщи, че изпълнителния директор на НЕК Красимир Първанов не е отстранен.

Това е за втори и последен път, на който правя забележка на министър Трайчо Трайков, трети път няма да има, обясни той преди днешната церемония за награждавания по случай патронния празник на Медицинския университет в София, съобщи БТА.

„Снощи, след като отиде и обяви, че ще уволни Първанов, дойде (Трайков) при мен, направи видеоконферентна връзка със Симеон Дянков, Дянков напоително му обясни, как включително и в неделя ги е викал - и руската страна, и Първанов, и НЕК и лично е водил преговорите. Обясни му, че по смисъла на субординацията на правителството, той като вицепремиер и ресорен на Трайков има право да го прави и Първанов да му докладва и че това (обявяването на уволнението на Първанов - бел.ред) е груба грешка, че е избързал да говори преди да говори с него.

Спорът е породен от това, че отговорник за проекта АЕЦ "Белене" е Симеон Дянков, но това се преплита и с отговорностите на Трайчо Трайков.




Гласувай:
3


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
1. anonymous1212 - " ..Дянков напоително му обясни,.. "
10.04.2011 09:11
Чудесен език за министър-председател на Чалгария!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6181881
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833