Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2011 12:14 - Светът се готви за война срещу Либия
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 861 Коментари: 0 Гласове:
2



Редица държави затягат обрача около Либия. Покрай размирната държава се струпват военни кораби.Все още обаче няма резолюция на ООН за нанасянето на военен удар върху режима на Кадафи.

Два американски военни кораби - "USS Kearsarge" и "USS Ponce", са навлезли в Средиземноморието на път към Либия. Група за "The Kearsarge" от 800 морски пехотинци, хеликоптери и медицинско оборудване е в готовност за подкрепа на хуманитарните усилия заедно с военни операции.

Британският кораб „HMS Westminster” също отплава от Гибралтар за кризисната зона.

Франция изпраща втория си по големина военен кораб, хеликоптерен превозвач "The Mistral", за евакуиране на бежанците. Той ще бъде експортиран от фрегатата Georges-Leygues. Двата кораба могат да поберат 800 бежанци.

Канадският „HMCS Charlottetown” отплава от Халифакс в източната част на Канада, за да се присъедини към водената от САЩ флотилия за Либия. 134-метровата фрегата, превозваща 225 моряци и хеликоптера „Sea King”. Италианският министър Франко Фратини междувременно заяви, че Италия ще изпрати кораби за Либия „в рамките на от 24 до 48 часа”.

Южнокорейският военен кораб “Choi Young”, изтеглен от анти-пиратски патрул край Сомалия за възможна евакуационна мисия, ще пристигне в Триполи.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6205726
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833