Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2011 15:48 - Военни убили недоволни демонстранти
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 438 Коментари: 0 Гласове:
0



Издадена е заповед от прокуратурата в Албания за арест на шестима военнослужещи от Националната гвардия на страната, които са заподозрени в превишаване на служебните пълномощия, по време на размириците на 21 януари. В резултат на тези действия загинаха няколко от участниците в демонстрациите, съобщи news.bg.

В петък гвардейците откриха огън срещу близо 20-те хиляди протестиращи, след като представители на опозицията, участващи в протеста, се опитаха да щурмуват сградата на правителството. Те започнаха да замерят органите на реда с камъни, подпалиха редица автомобили, съобщава РИА Новости.

В отговор на това полицаите използваха сълзотворен газ и водомети. При сблъсъците загинаха трима души и пострадаха 60 демонстранти и 17 служители в органите на реда. Според информацията, предоставена от лекарите всички са починали от огнестрелни рани.

Масовите протести по улиците на Тирана бяха организирани от опозиционната Социалистическа партия на Албания. Основното искане на участниците в протеста бе провеждането на разследване на фалшификациите по време на изборите, провели се на 28 юни 2009 г. На тях победи Демократическата партия на Албания, оглавявана от действащия премиер Сали Бериша.



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6181803
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833