Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2011 09:21 - Грипна епидемия в София
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 483 Коментари: 0 Гласове:
0



Грипна епидемия е обявена от днес в София, съобщиха от Столичната регионална инспекция по опазване и контрол на общественото здраве.

Ежедневният надзор над грипа и острите респираторни заболявания показва ясно изразена тенденция на нарастване на заболяемостта. По последни данни на Националната референтна лаборатория около 30% от изследваните болни в София са с изолиран грипен вирус A(H1N1). Броят на регистрираните случаи е достигнал епидемични нива на заболяемост. Боледуват всички възрасти, но най-засегнати са учениците и активната трудоспособна възраст.

С обявяването на грипната епидемия се разпореждат ограничителни мерки в лечебните заведения. Спират се: детските и женските консултации; профилактичните прегледи; профилактичните ваксинации; плановата оперативна дейност; свижданията в лечебните заведения. С писмо на директора на Столичната РИОКОЗ се уведомяват всички общопрактикуващи лекари и ръководителите на болничните лечебни заведения за въвеждане на ограничителните мерки, а Регионалния инспекторат по образованието София-град за създаване на организация за преустановяване на учебните занятия.

БГНЕС




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6182288
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833