Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2010 08:43 - Родните полицаи вече ще боравят с електрошок
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 450 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.12.2010 08:43


  Започва обучение на българските полицаи за боравене с електропреносните "Тейзър" пистолети. Обучението ще бъде извършено от Мишел Масе - водещ инструктор на "Тейзър Интернешънъл". Това съобщи за БТА Ирина Нинова, представител на българската фирма, която е официален представител на компанията.

По проект на компанията и МВР за 6 месеца с "Тейзър" оръжия ще бъдат оборудвани безплатно полицейски служители от Пето РПУ към СДВР-София, който се смята за един от най-големите и тежки от гледна точка на криминални проявления райони на столицата. 

Опитът досега показва, че само при вида си оръжието респектира и при използването му са намалели огнестрелните наранявания при полицейските акции. Пистолетът разтърсва с ток, но със слаб ампераж. В действителност амперажът на електрически ток, който има оръжието е по-нисък от дефибрилаторите на отделенията за спешна медицинска помощ за активизиране на сърдечния ритъм.

По време на демонстрации у нас доброволец е признал, че е изпробвал действието на оръжието върху себе си, осъзнавал е всичко, което се случва, но не е можел да контролира мускулите си.


Dir.bg


Тагове:   оръжие,   електрошок,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6205172
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833