Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2010 21:35 - Студентски бунтове в Лондон - Видео
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 553 Коментари: 0 Гласове:
0



Хиляди студенти излязоха на протест в столицата на Великобритания Лондон, съобщи БиБиСи, цитирани от news.bg. Причината са намеренията на британското правителство да увеличи рязко университетските такси. Стачката се случва в момента, в който британският парламент започна обсъждането на законопроекта, предвиждащ годишната такса за университетите в страната да бъде увеличена от 3000 на 9000 лири.

Очаква се против увеличението на университетските такси да гласуват поне десетима либералдемократи, които са част от коалиционното правителство. БиБиСи припомня, че участниците в протеста критикуват особено силно либералдемократите, защото по време на предизборната кампания тази година те подписаха обещание, че ще гласуват против всяко предложение за увеличаване на таксите за образование.

Аргументите за увеличението в пъти на таксите са, че с повечето приходи университетите ще успеят да преодолеят финансовите си затруднения и да изградят по-добра учебна система, чието финансиране ще идва предимно от плащанията на студентите. Предложенията за увеличаване на размера на таксите са пряко свързани с обявените миналия месец от правителството намерения да съкратят държавните разходи с 81 милиарда лири.

Вижте видеото ТУК


Тагове:   Лондон,   стачка,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6182272
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833