Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2010 21:07 - Икономисти поискаха легализация на марихуаната
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 906 Коментари: 0 Гласове:
1



Аз съм привърженик на легализацията на марихуаната. Това заяви австрийският икономист Цветелин Цоневски по време на лекция за Института за радикален капитализъм „Атлас". Той направи своя призив в отговор на въпрос на news.bg какво трябва да се направи, когато има съвпадение на търсенето и предлагането на пазара на дрога.

Според Цоневски чрез легализацията на лекия наркотик ще се даде възможност на органите на реда да се съсредоточат в борбата с тежката престъпност. Икономистът представи принципите на австрийската икономическа школа и се обяви за въвеждането на радикален капитализъм.

Според него пазарът трябва да бъде оставен да действа свободно - без намесата на държавата, която да не взема участие при определянето и регулирането на цените. Той даде пример с опустошителния ураган във Флорида - там е имало рязко покачване на цените на дървения материал, необходим за изработването на жилищните дограми. Тогава много хора са искали държавата да се намеси и да намали цените на продукта, но според някои икономисти подобна намеса би довела до това, че някои хора ще тръгнат да си правят от дървения материал и колиби за кучетата, а в условията на бедствия това е крайно нежелателно.

Цветелин Цоневски взе участие в лекцията като редактор www.fee.org - сайт, който представлява най-старата пазарна неправителствена организация в САЩ, създадена през 1946 г. Нейната основна цел е да защитава и разпространява философията на свободата и нейните основни принципи: неприкосновеност на частната собственост, индивидуална свобода, върховенство на закона, свободен пазар, морално превъзходство на индивидуалния избор и отговорност над насилието и принудата.

news.bg




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6208356
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833