Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2010 10:39 - Шоу в стил – Волен недоволен
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 808 Коментари: 0 Гласове:
2



Лидерът на Атака Волен Сидеров реши да покаже известна доза мускули пред своите фенове и ръководството на ГЕРБ след като дори заплаши управляващите, че може да оттегли подкрепата си от тях. Къде сериозната, къде комичната закана дойде заради нежаланието на никой от управляващите да се включи в поредния цирков спектакъл на Сидеров. Лидерът на Атака беше решил да прави шоу с черни знамена на сръбска територия, но там все пак не е България и местните власти решиха да не го допускат, за да изнася своята шоу програма в страна, която не допуска националисти да вилният безнаказано. Още повече, когато така наречените националисти са самозванци тръгнали по чужбина с черни знамена. Сидеров се закани дори, че ще съзира Европейската комисия по случая с недопускането на партийните активисти на сръбска територия. Конкретният повод, който предизвика гнева на Сидеров са спрените автобуси със симпатизанти на партията "Атака", пътуващи към Босилеград за отбелязването на 91-годишнината от подписването на Ньойския договор, организирано от Българският културно-информационен център. Те са били върнати от сръбската граница при ГКПП Градина - ГКПП Олтоманци.

Според пресцентъра на "Атака" става въпрос за осем автобуса от София и за три от Кюстендил. По-късно лидерът на партията Волен Сидеров пък каза, че спрените автобуси преди границата са шест, а други три са пристигнали в Босилеград и пътувалите с тях са присъствали на церемонията, която е преминала спокойно. Явно сръбските власти доста добре са преценили, кого да пуснат и кого да върнат. Сидеров цял ден се жалваше пред редица родни медии, че нямало обяснение за спирането на автобусите от страна на сръбските власти. Явно трябва някой да каже на партийния лидер, че когато си се запътил с пиянски викове и черни знамена към чужда страна е напълно нормално да те върнат, там от където си дошъл. Няма кой сръбски политик да се върже на приказките на Сидеров и да тръгне да дава обяснения, само защото те са поискани от лидера на
Атака.

Няма историческа дата или житейска драма, която Волен да не се опита да яхне по най-брутален и аругантен начин. Явно той самият осеща, че му липсва и то в доста сериозна степен експертен потенциал в партията и трябва да си намери ракета носител, която да го изтреля към едноличната власт. Сидеров показа за пореден път, че въпреки сериозната действителност, която показва как постоянно се топи доверието в Атака, не е спрял да мечтае за поста на Бойко Борисов. Може пък на националиста да му е писнало да свири само втора цигулка и сега да е решил с поредното си шоу да привлече малко внимание и към своята личност.

Няма как Волен да се забележи с някое оригинално и ценно икономическо предложение, да внесе законопроект в Народното събрание. Партийният вожд просто няма потенциал за такова нещо. Затова ще трябва да се премириме с факта, че от време на време ще ставаме свидетели на подобни изцепки от страна на Сидеров и малката му, но за сметка на това добре подпийнала кохорта.

Николай Георгиев
   



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6205151
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833