Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2010 18:05 - Севернокорейците се готвят за нови военни действия
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 757 Коментари: 0 Гласове:
0



Северна Корея е привела в готовност ракети "земя-земя" в района на Жълто море, където днес започнаха съвместни военноморски маневри на САЩ и Южна Корея, предаде агенция Йонхап, цитирана от Ройтерс.

Според южнокорейската агенция армията на комунистическия Север е разположила ракети "земя-въздух" в близост до демаркационната линия, пише БТА. Севернокорейската информационна агенция КЦТА разпространи междувременно съобщение, че евентуално нарушение на териториалните води на КНДР ще бъде последвано от ответен удар.

Южнокорейското министерство на отбраната препоръча на журналистите, намиращи се на остров Йонпьон, да го напуснат, защото обстановката там не е добра, предадоха световните агенции.

Призивът беше отправен няколко часа след започването в Жълто море на четиридневни южнокорейско-американски военни маневри. Малко преди началото на маневрите, в района на острова отново се чу артилерийски обстрел, вероятно идващ от Северна Корея и населението за кратко трябваше да се укрие в убежищата. После тревогата беше отменена.

Сега новото предупреждение към журналистите показва, че напрежението в региона се засилва. Министерството на отбраната отправи призива към репортерите да напуснат острова чрез смс-и, изпратени до тях.



Тагове:   нови,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6181349
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833