Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2010 22:15 - Дянков предизвика нов скандал
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 545 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.10.2010 22:15


Новите предложения на финансовия министър Симеон Дянков пак доведоха до обрат в преговорите за пенсионната реформа, като този път той разсърди синдикатите и те заплашиха с още протести.

След поредните преговори сега работодателите са доволни. Те се връщат в четвъртък в Националния съвет за тристранно сътрудничество, съобщи пред журналисти председателят на Българска стопанска камара (БСК) Божидар Данев след неформално заседание на съвета в социалното министерство, в което участваха и представители на правителството и синдикатите, съобщи dir.bg.

Работодателите напуснаха Тристранката, след като миналата седмица кабинетът се договори със синдикатите за вдигане на осигурителната вноска с 3%.

По думите на Данев участниците в разговорите са постигнали съгласие по всички спорни моменти, с изключение на разпределението на осигурителната вноска на 50 на 50 между работодателя и работника. Той посочи, че има напредък в преговорите, а представените разчети от министъра на финансите са били оптимистични.

Представителите на синдикатите обаче излязоха недоволни от работната среща. "Днес нямаше консенсус и ползотворен диалог", заяви изпълняващият длъжността президент на КНСБ Пламен Димитров. "Финансовият министър Симеон Дянков взриви диалога с позицията си за увеличаване на стажа и възрастта за категорийните работници още от 2011 г., което ние по никакъв начин не можем да преглътнем", допълни Димитров.

Според него вицепремиерът е предложил увеличение на осигурителната вноска само с 1,5%, но обвързано с увеличаване на възрастта за категорийните работници и на стажа за всички работници още от 2011 година.



Тагове:   нов,   скандал,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6210006
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833