Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2010 09:23 - 15-годишен с първото постоянно изкуствено сърце
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 640 Коментари: 0 Гласове:
0



Постоянно изкуствено сърце бе присадено за пръв път в света на 15-годишно момче в болницата "Детето Иисус" в Рим, съобщи Блиц. Операцията, продължила 10 часа, е извършена в четвъртък от екип по кардиохирургия.

Истинската новост е, че присаждането не е временно, както се прави обикновено, а перманентно. Според експертите временното изкуствено сърце обикновено се използва само за поддържане на болните в очакване на съвместим орган за присаждане.

Използваното при операцията устройство е с дължина 4 см и е поставено в лявата сърдечна камера на пациента. То представлява хидравлична помпа, активирана електрически и напълно имплантирана в гръдния кош, за да се избегнат рискове от инфекция.

Електрическото захранване става с малък механизъм, поставен зад лявото ухо на момчето, с който е свързана батерия, която то носи на колана си. Досега този тип интервенции се правеха само на зрели хора. Според медицинския екип момчето страда от заболяване, което му пречи да бъде включено в списъка на чакащите за трансплантация, и затова лекарите прибегнали до постоянното решение.

 


Тагове:   италия,   сърце,   операция,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6203200
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833