Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2010 22:06 - Цяла Европа протестира, само ние си кротуваме
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 707 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 29.09.2010 22:07


image Десетки хиляди души протестираха в Брюксел срещу антикризисните мерки, предприети от правителствата в ЕС. Испания пък бе парализирана от обща стачка. По данни на организаторите от Европейската конфедерация на профсъюзите в протестната акция в белгийската столица са участвали около 100 000 души.

Според профсъюзите мерките само ще забавят икономическото възстановяване и ще накажат бедните, предаде Ройтерс, цитирана от "Фокус". Освен това свиват бюджетите, намаляват разходите за образование, здравеопазване и социални дейности.

В белгийската столица пристигнаха представители на 50 профсъюза, сред които на германските миньори, румънските газови работници и на полските корабостроители.
„Разбираме, че има криза, но това се използва като оправдание да се оказва натиск на обикновените работници, а не на големия бизнес”, каза българинът Александър Николов, който се включи в протестите в Брюксел, цитиран от Ройтерс.

Профсъюзите организираха протестни акции в 13 европейски столици – Дъблин, Лисабон, Рим, Париж, Рига, Никозия, Букурещ, Прага, Вилнюс, Лисабон,  Хелзинки, Белград и Атина. В Испания има общонационална стачка срещу съкращенията на бюджетни разходи и планираните реформи на пенсионната система и пазара на труда. 

В същото време по стара българска традиция в нашата родина се търпи, а не се протестира.

Dir.bg


Тагове:   Ние,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6211454
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833