Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2010 09:46 - Тийнейджъри си сипват алкохол в очите
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 600 Коментари: 0 Гласове:
0



image Новата мода сред френските младежи на пиянски купони е сипване на алкохол в очите, пише в. "Фигаро", цитирани от БТА. Тийнейджърите, които прибягвали до това опасно развлечение, смятали, че по този начин ще постигнат по-бързо опиянение.

То е рекламирано и в клипове в сайта за видеообмен YouTube. Според френския психиатър Патрис Ер, автор на книга за алкохола и подрастващите, младежите, които сипват алкохол в очите си, искат да впечатлят околните. Специалистът предупреждава, че го правят дори деца на 11-13 години.

Според председателя на Френското дружество по офталмология доктор Жан-Антоан Бернар сипването на алкохол в очите не покачва нивото на алкохол в кръвта. По този начин не може да се стигне до бленуваното опиянение, защото абсорбирането на алкохола от окото е много слабо в сравнение с това при пиенето на алкохола, допълва специалистът.

Той подчертава, че експериментът е опасен за очите. Повторението му може да повреди сериозно повърхността на окото. Дори и еднократното сипване на алкохол в окото може трайно да наруши зрението, казва доктор Бернар.
Например при човек, изпаднал в алкохолна кома, сипаният в окото алкохол се задържа там известно време и уврежда роговицата.

Dir.bg


Тагове:   очите,   алкохол,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6203855
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833