Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2010 20:10 - Писта за Формула 1 край София
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1371 Коментари: 2 Гласове:
0



Абу Даби ще строи писта за Формула 1 край София. Това стана ясно след като министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и шейхът на Абу Даби Мохамед Абдул Жалил ал Блюки подписаха днес в София споразумение за икономическо сътрудничество.

Първият проект по двустранното сътрудничество е възможността за изграждане на писта за "Формула 1" край София с прилежащите й инфраструктура и съпътстващи дейности, информира пресцентърът. За целта ще бъде създадена съвместна компания, в която страната ни ще участва с апорт на земя. Подписаният документ предвижда съвместно целогодишно управление на бъдещото съоръжение и организиране на събития в съответствие с календара на световния шампионат.

През юли 2009 г. по време на визитата на Бърни Екълстоун - президент на Formula One Administration, у нас стана ясно, че България има шанс за домакинство на Формула 2012 г.  Проект предвижда изграждане на писта за Формула 1 край софийското село Доброславци.


Тагове:   писта,   Абу Даби,   край,   Формула 1,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. fiona - Дано покрай пистата
30.08.2010 20:57
някой оправи и пътищата. То е една магистрала строят 3 години, пистата интересно колко време ще отнеме.
цитирай
2. borsi - Много се смях на това още като излезе като инфо, а после стана още по-смешно :)))
05.09.2010 17:04
.... министърът на икономиката Трайчо Трайков каза, че не знае дали е преговарял с шейх за изграждането на писта на "Формула 1" край София.
...Некоректната първоначална информация, разпространена от пресцентровете на МС и МИЕТ, е резултат от подвеждащи данни за инвеститора и представяната от него компания, подадена от лица, придружавали Мохамед Абдул Жалил ал Блюки на срещите му с премиера и министъра на икономиката.

Бойко не знае английски, ок, ама Трайчо Жицата нали знае? Министър ли е или лукова глава? Или не знае и той?
.... Нали само "експерти" работят в тази администрация? Щом струват на населението над 4.5 милиарда лева годишно, само за заплати, не е ли редно поне един чиновник в тоя министерски съвет да знае английски и да има поне малко ум и съобразителност да попита - "Абе байно, ти шейх ли си, или не?"
Към такива особи има обръщение и титла, има си етикеция и т.н. Не може да се обърнеш на "господин" еди кой си, още повече ако е бил принц (както го представиха от МС).

Уважаеми джентълмени, добре, че някой не е облякъл дядо си с карирано костюмче, не му е сложил едни очила и не го е представил пред тъпак номер 1 на републиката, Трайчо като Урън Бъфет, дошъл да инвестира в България
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6202977
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833