Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2010 11:22 - Санкционираха лъжлива реклама на Vivacom
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 590 Коментари: 0 Гласове:
1



Комисията за защита на потребителите (КЗП) забрани заблуждаваща търговска практика на Vivacom. Мобилният оператор бе санкциониран, тъй като е рекламирал интернет достъп „с минимална скорост 144 kbps за пренос на данни", но не го е осигурил, съобщиха от Комисията, цитирани от КРОСС.

Клиент сключва едногодишен договор с фирмата, привлечен от обещанието, инсталира 3G USB модема, който му дават, за да ползва услугата, но установява, че връзката е много бавна, а на моменти „блокира" (понякога с часове). Когато иска обяснение от мобилния оператор за несъответствието научава, че интернет трафикът в неговото населено място се осигурява през 2G мрежа.

Фирмата планирала да обезпечи 3G покритие през третото тримесечие на 2010 година, което е след изтичането на договора на клиента. Проверката на КЗП установява, че в обектите на търговеца са поставени на видно място брошури, които рекламират услугата в комплект с 3G модем, със следния текст: „Онлайн навсякъде, без обвързване". Не се дава информация в кои населени места и райони има 3G покритие и в кои липсва, което оставя потребителя с погрешното впетатление, че то е гарантирано навсякъде.



Тагове:   цена,   Vivacom,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6205889
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833