Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2010 20:03 - Кампания за освобождаване на Алексей Петров
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 720 Коментари: 1 Гласове:
0



Срещу Алексей Петров се извършва политическа репресия. Той е в ареста вече 7-8 месеца и срещу него няма нито едно доказателство, уличаващо го в престъпление. Това заявиха Иванка Славчева и Симеон Петров от сдружение "Истината за Алексей Петров", обединило група общественици от Плевен.

Симеон Петров заяви, че членовете на сдружението са дълбоко убедени, че това, което се представя в общественото пространство от задържането на Алексей Петров до момента, не отговаря на истината. Иванка Славчева се обяви против полицейския екшън, който се разиграва в показните арести на МВР.

"Този екшън, който се лансира и от медиите, цели да внуши, че един единствен човек е виновен за целия криминален български преход", заяви Славчева. Тя разказа, че Алексей Петров е бил накаран да легне два пъти на земята по време на ареста, тъй като камерата засякла и видеоматериалът не бил записан.

По думите й, това е абсолютно унижение за всяко човешко същество и погазва личното достойнство на Петров. Единствената цел на ареста му, според Славчева, е той да бъде отстранен  от обществения живот.

"Държавните пари се съхраняват в частни банки. Част от тези пари отиват в някои медии, а медиите публикуват платени поръчкови материали и тиражират клевети. Алексей Петров  застава публично срещу държавната помощ на банките, контролиращи медиите и се оказва виновен за всичко", обясниха от гражданското сдружение.

Според тях Петров е арестуван заради вижданията си за икономиката в страната. Те дадоха пример с публикация във в-к "Труд", в която Алексей Петров се обърнал към премиера Борисов с призива: "Бойко, спри да се правиш на полицай и виж икономиката".

В показната акция срещу Петров личало и личното отношение на управляващите - премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"Проиграва се един медиен процес срещу Алексей Петров", категорична е Славчева. От сдружението питат как е възможно от 2001 до 2005 г., когато и Цветанов и Борисов са били в структурите на МВР, да пропуснат дейността на Петров, след като е толкова опасен.

По думите на Иванка Славчева, има достатъчно данни за  връзката между Цветанов и Алексей Петров, въпреки че след ареста вътрешният министър твърди, че го е срещал само веднъж.

Ако Алексей Петров е "Октопод", кои са неговите политически покровители, питат още от гражданското сдружение. "Месеци след ареста му става ясно, че няма никакъв "Октопод" и Петров няма политически покровители. Тогава защо все още е в ареста?", продължи с въпросите Славчева.

Според нея арестът и процесът срещу "октопода" Алексей Петров е едно разчистване на сметки между бивши колеги, съдружници и съсобственици от преди 13 години.

Тя подкрепи твърдението си с обяснението, че основен свидетел по делото срещу главата на "Октопода" е Георги Петракиев Цветанов, който също е известен в Плевен. Основни свидетели по делото срещу Алексей Петров са хора с криминално досие, допълни тя. 

Ина Друмева

news.bg




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - ох
15.08.2010 20:34
събраха се мирни граждани безвъзмездно да защитават доцент петров...
даже не ми се коментира.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6203833
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833