Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2010 19:38 - Масови данъчни нарушения по морето
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 683 Коментари: 0 Гласове:
1



300 000 лв. оборот излезе на светло след внезапна проверка през изминалата нощ в курортен комплекс Слънчев бряг, съобщиха от пресцентъра на Националната агенция по приходите (НАП).

Софийски служители на НАП и Инспекцията по труда проверили четири от най-големите увеселителни заведения в комплекса.

Те са установили, че 7000 от всеки 10 хил. лв. оборот не се декларират от собствениците на нощните клубове и върху тях не се внасят данъци, съобщи Vesti.bg.

В едно от заведенията има служители, работещи за 65 лв. месечно, средната заплата по документи в повечето заведения не надхвърля 300 лв. или поне върху толкова се внасят дължимите данъци и осигуровки.

Сред фрапиращите данъчни нарушения е това, че приходите от вход на един от най-популярните клубове в комплекса изобщо не са отчитани.

Само за пет часа данъчните са установили, че сумите, събирани за вход в това заведение надхвърлят 4000 лв. За сравнение приходите от такса вход на същия клуб за целия месец юли възлизат на ...10 лв.
Масово е и укриването на обороти в нощните заведения. Инспекторите на НАП са сравнили официално регистрираните на касовите апарати обороти за последните четири уикенда.

Резултатът е, че заради откритото данъчно наблюдение постъпленията са се увеличили близо пет пъти, общият отчетен оборот за изминалата нощ на проверените обекти е достигнал близо 300 хил. лв.

От НАП сочат пример с една от четирите проверявани дискотеки, която има отчетен общ оборот на касовите апарати за целия юли от 54 хил. лв., а само за седем часа данъчно наблюдение през изминалата нощ е регистриран оборот от 42 хил. лв.

Сред типичните данъчни нарушения, открити при проверката е и неиздаването на касови бележки, което ще да бъде санкционирано с глоба до 10 000 лв. за всеки некоректен търговец.

От НАП са категорични, че откритото наблюдение ще продължи до края на активния туристически сезон, но освен това на собствениците на най-големите нощни заведения ще бъдат възложени ревизии за последните пет години.



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6181497
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833