Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2010 17:42 - Симеон Дянков стана клиент на прокуратурата
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 359 Коментари: 0 Гласове:
0



Градската прокуратура в София е образувала досъдебно производство срещу виновно лице, член на Министерски съвет за престъпление по член 359, ал. 2. от Наказателния кодекс. Това каза пред Агенция „Фокус” градският прокурор на София Николай Кокинов. По-късно стана ясно, че става въпрос за финансовия министър Симеон Дянков.

Според текста от НК, по който е образувано производството, се касае за престъпление по разкриване на информация, представляваща държавна тайна, или чуждестранна класифицирана информация, получена по международен договор, по който България е страна, ако това е станало поради неспазване на нормативно установените изисквания за защита на класифицирана информация, наказанието е лишаване от свобода до три години.

Проверката по досъдебното производство за разкриване на класифицирана информация е започнала по сигнал на Светлозар Николов, председател на Асоциацията на българския бизнес и по повод допълнителен сигнал на народния представител Атанас Мерджанов. Това каза пред журналисти градският прокурор на София Николай Кокинов, съобщи „Фокус”. По думите на Кокинов, сигналът е за информация оповестена през есента на 2009 г. и е подаден непосредствено след това.



Тагове:   дело,   клиент,   Кокинов,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6203687
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833