Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2010 10:58 - Столичната община си взема Топлофикация с половин милиард дългове
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 567 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.07.2010 10:59


Столичният общински съвет (СОС) гласува решение за придобиване на “Топлофикация-София“, която се предоставя от държавата безвъзмездно, но с дългове, надхвърлящи половин милиард лева. В подкрепа на сделката гласуваха съветниците от ГЕРБ, СДС, БСП, Атака, а против бяха съветниците от ДСБ, НДСВ, както и  от БСП Георги Кадиев, който до преди година бе в управата на топлофикация.

"Топлофикация-София" има задължения от над 510 млн. лв. От 2004 г. дружеството е в технически фалит и само приватизацията му ще реши проблемите му, заяви Владимир Каролев от НДСВ. Председателят на стопанската комисия на СОС Николай Стойнев заяви, че продажбата на топлофикацията е въпрос на бъдещо решение на съвета.

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че си дава сметка в какво състояние е дружеството, но въпреки това столицата трябва да поеме управлението му. Тя обяви пред съветниците, че има гаранции от правителството за законови промени, които да позволят по-добра събираемост от потребителите. Имала е и разговори с "Булгаргаз" за разсрочване на дълговете на дружеството за доставка на газ.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6181404
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833