Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2010 15:24 - Роднини биха обвиняем в столичен съд
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 460 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.07.2010 15:26


  Близки на убития преди три години в Самоков Аспарух Асенов нападнаха трима от обвиняемите за смъртта му. Това стана по време на заседанието в Софийски окръжен съд, където се възобнови делото, съобщи news.bg.

Припомняме, 17-годишното момче от ромски произход беше пребито в центъра на града, в близост до полицейското управление. За убийството бяха задържани четирима души - Кристиян Иванов, Стефан Ангелов, Георги Страбански и Стефан Цонев.

След съдебното заседание близките на убития Аспарух нападнаха трима от подсъдимите българи с викове „Убийци! Едничък ни беше и вие ще лежите до него".

В настървението си близка на убития циганин успя да удари с чехъл по главата един от обвиняемите.

Лидерът на Евророма Цветелин Кънчев опита да успокои емоциите на почернените роднини. Нашите хора са доста емоционални, болката им е голяма, но все пак ние ги учим, че трябва да се вярва в правосъдието и че никой няма право да взема правосъдието в свои собствени ръце, заяви той.

Преди това, на влизане в съда, Кънчев каза: Вярвам в правосъдието. Подкрепям единствено и само справедливостта.

Съдебният състав назначи съдебно-психиатрична експертиза, която трябва да установи дали един от подсъдимите - Кристиян Иванов е вменяем и може да носи наказателна отговорност.

Стана ясно, че той е в тежко психическо и физическо състояние заради катастрофа, която е претърпял преди около година. Именно това е причината делото да бъде временно спряно. Иванов е с тежка черепно-мозъчна травма и не се яви в съда. Следващото съдебно заседание по делото е на 23 септември.

Кънчев коментира и случая с убийството на Борислав Райнов. Според него няма напрежение на етническа основа в „Овча Купел" след случилото се.

Той подчерта, че случаят е бил преекспониран. По думите на  лидера на Евророма по най-бързия начин трябва да се съборят бараките в перифериите на квартала, където са се настанили „пришълци", както той ги нарече, и които нямат адресни регистрации. Това ще стане с наше съдействие, обеща Кънчев.

Той допълни, че кореняците роми от квартал „Факултета" и кореняците българи от „Овча купел" се познават и са в много добро отношение.

По-рано днес стана ясно, че още трима души са задържани по подозрение в съучастничество в убийството, извършено в столичния кв. „Овча купел".




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6205591
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833