Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2010 17:17 - Договорихме по-ниски цени за руския газ, отпадат и посредниците
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 493 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.07.2010 17:18


Посредниците при доставките на руски газ ще бъдат елиминирани след изтичането на сегашните договори, а сделките ще се сключват директно с „Булгаргаз", заяви във Варна премиерът Бойко Борисов. Той пристигна в морската столица за подписването на пътната карта за „Южен поток".

Във Варна премиерът съобщи още, че в рамките на преговорите с руската страна е говорено и за проекта АЕЦ „Белене". Бойко Борисов посочи, че вече се водят преговори с европейски инвеститори както от българска, така и от руска страна. „Надявам се до 15-20 септември тези преговори да бъдат финализирани", посочи министър-председателят. Той посочи обаче, че нито България, нито Русия, обвързват енергийните проекти един с друг.

Министър-председателят добави, че са договорени по-ниски цени за газа след преговори, които определи като трудни. Разговорите са продължили цяла нощ, а на сутринта са били отново подновени, каза още премиерът. Новите цени ще бъдат заложени в договора, който ще влезе в сила от средата на следващата година.

По повод проекта „Южен поток" министър Трайчо Трайков съобщи, че общата руско-българска компания за проекта ще бъде създадена през февруари 2011 г. Българският участък по „Южен поток" ще струва 835 млн. долара. „Още е рано обаче да се коментира финансирането на тръбата", заяви министър Трайков.



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6211521
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833