Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2010 11:37 - Вяра Анкова е новият шеф на БНТ
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 826 Коментари: 1 Гласове:
0



imageНа публично заседание днес и с явно гласуване Съветът за електронни медии избра Вяра Анкова за генерален директор на БНТ.  Тя е избрана с пет гласа от петимата членове на Съвета за електронни медии, съобщиха от БНТ.

След тридневно събеседване с 6-мата кандидати в конкурса и изслушването на техните концепции за бъдещото развитие на БНТ, членовете на СЕМ мотивираха публично решението си за направения от тях избор.

Вяра Анкова е родена на 5 февруари 1966 г. Завършва Английската гимназия в София и английска филология в СУ "Св. Климент Охридски".

През 1991 г. започва работа в БНТ в редакция "Обмен за чужбина". Работи като репортер, редактор в БНТ, един от първите водещи е на новините в сутрешния блок "Добро утро" с Александър Авджиев и в съботно-неделния екип на новините.

Специализира журналистика в САЩ, щата Уисконсин, малко след това спечелва конкурс за специализация по журналистика в Си Ен Ен, след това става стрингер на Си Ен Ен от България в програмата "World report".

Специализира и журналистика в Би Би Си. От 1994 г. е водеща на централната емисия новини "По света и у нас". След като заминава със семейството си в Гърция, е кореспондент на БНТ в Атина.

От 1 октомври 2004 г. до момента е директор на Дирекция "Информация" в телевизията. Зад кандидатурата й за поста генерален директор застава коалиция "Гражданско участие - устойчиво развитие" от 13 неправителствени организации от страната.

Омъжена е и е майка на четири деца.



Тагове:   вяра,   новият,   бнт,   шеф,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - Винаги съм я харесвала. Дано се с...
15.07.2010 11:48
Винаги съм я харесвала. Дано се справи добре с новите си задължения. Желая и успех!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6204293
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833