Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2010 21:19 - Клон на "Ал-Кайда" предупреди: Очаквайте вълна от терор
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 512 Коментари: 1 Гласове:
0



image 
Ислямистката групировка „Ал Шабаб", действаща в Сомалия, предупреди за нова вълна от терор. Това е само началото, заявиха нейни членове в съобщение, което цитира СиЕнЕн. Групировката е свързана с Ал-Кайда и действа предимно в южна и централна Сомалия.

Преди дни стана ясно, че „Ал Шабаб" е отговорна за кървавия атентат в Уганда по време на Световното първенство по футбол. Това е първата подобна атака на ислямистите извън родната им.  В нападението загинаха над 60 души.

Преди атаките "Ал-Шабаб" няколко пъти предупреди Уганда. Едната от причините е фактът, че страната поддържа стотици военни в Сомалия, които следят за опазване на реда.

Искаме да предупредим президента на Уганда, че това, което се случи в Кампала, е само началото. Ние ще продължи да отмъщаваме за това, което вашите войници, причиниха на нашите хора, се казва още в съобщението на ислямистите.

В Сомалия групировката се опитва да създаде мюсюлманска страна, която да съществува по правилата на шериата.

Преди месеци ислямистите забраниха в радиоефира на страната да се излъчва музика.

В разкъсваната от конфликти страна вече действат редица забрани на ислямистите. Сред тях са носенето на сутиени, създаването и излъчването на каквито е да било филми и употребата на мелодии за мобилните телефони.

"Ал Шабаб" е зачитана като терористична организация от официалните власти в Сомалия. По информация на АФП в състава й има поне 7 000 въоръжени мъже.



Тагове:   терор,   Очаквайте,   вълна,   клон,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. raders - тези цигани май започнаха сами да се ...
15.07.2010 21:26
тези цигани май започнаха сами да се трепят
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6205474
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833