Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2010 17:32 - Премиерът не даде отсрочка за старите отпуски
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 536 Коментари: 0 Гласове:
0



image Натрупаните отпуски трябва да бъдат "изчистени" до края на 2011 г.  Това обяви премиерът Бойко Борисов на пресконференция в Министерския съвет. Той информира, че това е било решено вчера на заседание на парламентарната група на ГЕРБ.

"Моето искане беше до края на 2010 година да бъдат изчистени отпуските, но след разговорите със социалните партньори приехме, че този въпрос трябва да бъде решен до края на 2011 година", каза премиерът, цитиран от БТА.

Вчера
от ГЕРБ и депутати от партията съобщиха, че техният лидер е поискал отсрочка на периода, в който могат да се вземат отпуските след негова среща с представители на бизнеса. По текстовете, засягащи правото на отпуска в променения Кодекс на труда, има и вето на президента.

"Когато има вето на президента, възпитанието и нормалната практика е да се разгледа. Ако имаше възможност и това не уронваше решението, което сме взели преди това, щяхме да се съгласим, но групата беше категорична, че до 2011 г. е предостатъчно", заяви Борисов, цитиран от БТА.



Тагове:   отпуски,   даде,   отсрочка,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6205165
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833