Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2010 01:04 - Испания е новият Световен шампион
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 466 Коментари: 0 Гласове:
1



В изключително драматичен финал на 19-ото Световно първенство в ЮАР, Испания успя да победи Холандия след 120 минути игра на ст. „Сокър Сити” в Йоханесбург. В герой за тима на Висенте Дел Боске се превърна Андрес Иниеста, който откри резултата в 116-ата минута. След подаване на Сеск Фабрегас той с хладнокръвие прати топката в десния ъгъл на вратаря Щекеленбург.
Срещата беше много равностойна като и двата отбора имаха своите положения за гол.

Първата опасност в двубоя дойде в 5-ата минута, когато след центриране на Шави, отдясно на вратата на „оранжевите”, Серхио Рамос отправи опасен удар с глава, но Щекеленбург показа класа и изби топката.
Първият удар на холандците към вратата на Касияс дойде в 7-ата минута, когато Кайт се възползва от грешка на Бускетс в центъра на терена, но стреля твърде слабо.
5 минути по-късно, Давид Вия имаше възможност да открие резултата, но не уцели вратата.

Последваха доста нервни минути на терена - след само 23 минути игра бяха показани четири жълти картона – на Ван Перси, на Пуйол, на Ван Бомел и на Рамос, а в 28-ата минута Найджел Де Йонг бе предупреден официално от Хауърд Уеб след опасна игра срещу Алонсо.

В 37-ата минута Йорис Матайсен имаше възможност да стреля към вратата на Испания, но не уцели добре топката.
Така съставите на Берт Ван Марвайк и Висенте Дел Боске завършиха наравно – 0:0 първото полувреме.
Първото голово положение за втората част се откри пред Капдевиля, който не отигра добре топката пред вратата на Щекеленбург. Холандците отговориха с удар на Робен в 52-ата минута, но той не представляваше трудност за Касияс. 2 минути по-късно, реферът Хауърд Уеб показа два жълти картона за състезатели на Холандия – по един за Ван Бронхорст и Хейтинга.

Най-чистата ситуация в двубоя дойде в 62-ата минута, когато след извеждащо подаване на Уесли Снайдер, Ариен Робен излезе сам срещу вратаря на Испания Икер Касияс. Ударът му обаче беше спасен от стража на Реал (Мадрид). Испанците отговориха 8 минути по-късно, когато Давид Вия пропусна да открие резултата, след като ударът му от един метър бе избит от Джони Хейтинга.
След корнер в 77-ата минута, Серхио Рамос отправи опасен удар с глава от вратарското поле, но той мина над вратата.

В 4-ата минута на второто 15-минутно продължение на финала, Джони Хейтинга от състава на Холандия бе изгонен след като получи втори жълт картон за нарушение в близост на наказателното поле на своя отбор.



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6210721
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833