Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2010 09:29 - В САЩ са повдигнати обвинения в шпионаж
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 529 Коментари: 0 Гласове:
0



image
Федерален съд в Ню Йорк обвини 11 души в шпионаж в полза на Русия, съобщи АП. Срещу девет от подсъдимите бяха предявени и обвинения в заговор за пране на пари.

Единадесетте души бяха арестувани миналата седмица. Междувременно съдебните заседания в американския щат Вирджиния по делото за заподозрените руски шпиони, бяха отменени в последния момент. Съдът трябваше да заседава по делата на Михаил Куцик, Наталия Переверзнева и Михаил Семенко. Няма официално съобщение защо са отменени заседанията.

Тримата заподозрени са били прехвърлени в Ню Йорк, където ще се явят пред федерален съд. Новината за това подхрани слуховете, че се готви сделка - размяна на шпиони между Вашингтон и Москва, отбелязва Асошиейтед прес.

Други двама заподозрени - Доналд Хийтфилд и Трейси Ан Фоли, са се отказали от правото си да бъдат съдени в Бостън и също бяха прехвърлени в Ню Йорк.

Във Вашингтон помощник-държавният секретар по политическите въпроси Уилям Бърнс се срещна днес с руския посланик Сергей Кисляк. Според ИТАР-ТАСС арестите на членовете на групата заподозрени в шпионаж в полза на Русия у била сред темите, обсъдени от Бърнс и Кисляк.

ИТАР-ТАСС посочва, че Бърнс, който е бил посланик в Москва, редовно се среща с руския посланик във Вашингтон. Високопоставен служител на Държавния департамент, пожелал да остане анонимен, подчертал, че срещата на Бърнс и Сикляк имала "рутинен характер" и не била свикана по спешност.

От американска страна подробности за съдържанието на разговорите на Бърнс и Кисляк не бяха съобщени. Няма официален коментар и на появилите се в медиите твърдения, че се готви сделка по случая с обвинените в шпионаж в полза на Русия. Те щели да бъдат разменени за група руснаци, осъдени в Русия като чужди шпиони.



Тагове:   дело,   шпионаж,   обвинения,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6199470
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833