Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2010 21:27 - Съдът остави Алексей Петров в ареста
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 429 Коментари: 0 Гласове:
0



Алексей Петров остава в ареста, това реши състав на Софийски градски съд. Мярката може да бъде обжалвана. На 15 юли ще бъде обжалването пред Софийски апелативен съд.

Престоят ми в ареста е залог за кариерата на един прокурор и поста на един министър. Това каза Алексей Петров, след като съдът го остави в ареста. След близо четири часа съдебно заседание, на излизане от съдебната зала. Петров заяви, че мярката за неотклонение днес се е гледала при закрити врата, за да не стане обществено достояние това, което се говори. Петров уточни, че има предвид "истината, която е само една".

Бившият съветник в ДАНС поиска да бъде пуснат от ареста по здравословни причини. В момента той е под охрана в болницата на МВР, където му се прави рехабилитация заради стара травма на крака. Той беше ранен именно там при атентата срещу него пред басейна "Спартак" през 2002 г.

По делото са постъпили секретни материали за работата на Алексей Петров в службите - НСС и ДАНС. Документите обаче не са в пълен обем и има само част от досиетата. Това казаха адвокатите на Алексей Петров, преди Софийски градски съд да се произнесе относно негово евентуално освобждаване от ареста,.

След 5 месеца работа по делото няма нито едно доказателство, което да не сте чули през февруари, при първоначалното задържане на Алексей Петров. Няма нито едно доказателство за престъпна група, заяви пред журналисти адвокат Ина Лулчева. Има поне 50 свидетели, които ще дадат показания, че свидетелите, които ползват от прокуратурата, не казват истината. Това каза другият адвокат на Алексей Петров - Васил Василев.

По-рано днес Софийският градски съд засекрети съдебното заседание, в което се решава трябва ли Алексей Петров да излезе от ареста. От пресслужбата на съда обясниха, че съдия Емилия Колева е разпоредила заседанието да бъде закрито и в залата да не бъдат допускани журналисти, без да посочи мотиви за решението си. Според неофициална информация, причина за засекретяването е приложеното кадрово досие на Петров, съобщи БТА.
 



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6203766
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833