Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2010 18:52 - Германският ботуш стъпка и Аржентина
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 772 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.07.2010 19:20


След като смачка в осминафиналите Англия, Германия изнесе поредна футболна лекция и смачка с 4:0 Аржентина  на четвъртфиналите на световното първенство по футбол в ЮАР.

Бундестимът нанесе ранен удар чрез Томас Мюлер още в 3-тата минута и след това започна да тероризира съперника си на контраатаки.

Аржентина опита да се върне в мача и след почивката натисна сериозно съперника си. В средата на полувремето обаче с две чудесни атаки Германия вкара още два гола и нокаутира окончателно отбора на Марадона.

До края на мача немците можеха да направят резултата още по-изразителен, но пропуснаха няколко добри положения.

Голмайсторът на тима Мирослав Клозе обаче не си даваше почивка и в последните минути вкара втория си гол в мача за крайното 4:0



На осминафинала между Германия и Англия за немците в герой се превърна Томас Мюлер, който вкара два гола и бе избран за играч на мача.

Именно младият футболист на Байерн блесна отново и откри резултата срещу Аржентина още в 3-тата минута. Лукас Подолски спечели фаул близо до тъча, след като финтира технично Отаменди и бе фаулиран. Швайнщайгер центрира и Мюлер изпревари защитата на Аржентина и точно пред Ромеро заби неспасяемо с глава. Това бе и най-бързият гол на това световно първенство.

Този гол шокира "гаучосите" и в следващите минути те можеха направо да бъдат пометени. Още в следващата атака Кедира бе изведен непокрит в наказателното поле, но си поведе лошо топката и опасността премина.

После Бастиян Швайнщайгер изстреля топовен удар от 25 метра, но топката профуча малко над гредата.

Първото опасно положение за Аржентина дойде в 14-ата минута, когато Анхел ди Мария проби много опасно по крилото, финтира защитник в наказателното поле и поднесе на Игуаин, но той бе с гръб към вратата и докато обработи топката, бранител на Германия му попречи.

По-късно Меси даде добър извеждащ пас в коридор към Карлос Тевес, но той за малко не достигна до топката и вратарят Нойер улови точно под носа му.

Още в ответната атака обаче Германия имаше златен шанс за втори гол. Габриел Хайнце се подхлъзна в собствената си половина и Томас Мюлер му открадна топката. Халфът на Германия тръгна на скорост в наказателното поле и след това чукна много добре встрани към Клозе, но той на 10 метра от вратата стреля над гредата.

Аржентина определено имаше проблем с добре организираната защита на Германия и дори не можеше да стигне до удар към вратата. Така статичните положения се явяваха източник на надежда за "гаучосите". Лео Меси имаше страхотна възможност да стреля от фаул само на 25 метра от вратата, но прати топката неточно над гредата.

Все пак постепенно "гаучосите" вдигнаха оборотите и притиснаха съперника си в наказателното му поле.

В 32-рата минута Анхел ди Мария след самостоятенелен пробив залъга защитник близо до ъгъла на наказателното поле и нанесе удар в очертанията на вратата, но право в ръцете на Нойер.

Малко след това Гонсало Игуаин добре финтира защитник на същата позиция в наказателното поле и отправи удар в близкия ъгъл, но Нойер отново бе там и улови.

В 36-ата минута Аржентина вкара гол от засада, след като Тевес получи топката на повече от 2 метра зад защитата на Германия, а освен него още трима негови съотборници бяха в положение на засада.  Съдията естествено вдигна флага, но аржентинците неясно защо бурно протестираха срещу решението.

Както е известно, в осминафиналите именно Тевес вкара решителния първи гол срещу Мексико от еднометрова засада, но тогава реферът "не я видя".

Към края на полувремето Германия финишира мощно, създавайки един куп положения след бързи контраатаки.

Първо в 39-ата минута Лукас Подолски стреля много мощно, но топката профуча застрашително близо до страничната греда.

Две минути по-късно Германия имаше много добра контраатака, но Месут Йозил прибърза с изстрела си пред наказателното поле, вместо да подаде на съотборник в доста по-добра позиция.

След това Филип Лам започна поредна бърза контра за немците с мощен пробив по крилото, поднесе към Мюлер в наказателното поле и неговият удар рикошира в защитник и за малко да излъже Ромеро, но все пак излезе в корнер.

В самия край на полувремето Лео Меси пробва далечен удар, но бе безкрайно неточен.

Каквото и да са си казали аржентинците в съблекалнята, явно е имало ефект, тъй като след почивката "албиселесте" заигра изключително активно.

Само три минути след започването на второто полувреме Анхел ди Мария нанесе много опасен диагонален удар, но топката мина покрай гредата.

След това Игуаин свали много технично с гърди в наказателното поле към Тевес, той нанесе топовен удар без замисляне и топката за малко да нокаутира Пер Мертезакер, удряйки го право в лицето.

Секунди по-късно отново Игуаин проби опасно в наказателното поле и от аутлинията пробва да поднесе назад към съотборник, но топката бе пресечена.

В 57-ата минута Игуаин бе изведен абсолютно сам срещу вратаря, но съдията вдигна много спорна засада. На повторението се видя, че аржентинският нападател бе на една линия с германската защита.

Пет минути по-късно Меси даде извеждащ пас към Игуаин между двама защитници, той бе сам срещу вратаря, но от много малък ъгъл нямаше как да го преодолее.

В следващите минути Нойер още на няколко пъти трябваше да се намесва, за да улавя удари от дистанция на Тевес и Ди Мария, но вратарят на Германия явно бе свикнал добре с коварния характер на Джабулани и не допусна грешка.

В тези минути Аржентина играеше добре, но нямаше късмет да вкара гол. И след като изпусна своите шансове, в 68-ата минута Германия нанесе своя решителен удар.

Томас Мюлер игра страхотно при една атака и паднал на земята, вместо да чака фаул от съдията, даде извеждащ пас от легнало положение към Подолски. Той в наказателното поле не се полакоми и поднесе на Клозе, който буквално влезе с топката в мрежата.

Веднага след гола Йозил даде много добър пас към Подолски, но неговият опит за технично прехвърляне на вратаря бе неуспешен.

Аржентина бе в нокдаун и шест минути след втория гол, Бастиян Швайнщайгер окончателно нокаутира трупата на Марадона. Халфът на Байерн Мюнхен премина като на парад през половината защита на съперника, стигна до аутлинията на два метра от вратата и след като поднесе назад, защитникът Арне Фридрих от два метра засече в празна мрежа.

След третия гол всичко бе решено и до края на мача темпото на игра падна. Аржентинците очевидно нямаха никакво настроение, а германците сякаш като по инерция стигнаха до още няколко положения.

Две минути преди края след образцова контраатака на Германия Йозил центрира перфектно в опразненото поле на Аржентина, където само един защитник нямаше как да опази Клозе и той от воле засече точно в мрежата

Аржентина - Германия 0:4

0:1 Мюлер 5
0:2 Клозе 68
0:3 Фридрих 74
0:4 Клозе 88

Аржентина: Ромеро, Хайнце, Демикелис, Бурдисо, Отаменди (70 Пасторе), Макси, Масчерано, Ди Мария, Меси, Тевес, Игуаин

Германия: Нойер, Лам, Мертезакер, Фридрих, Боатенг (72 Янсен), Кедира, Швайнщайгер, Йозил, Мюлер (84 Троховски), Подолски, Клозе

gol.bg




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6181116
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833