Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2010 18:03 - Вия прати Испания на четвъртфинал
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 617 Коментари: 0 Гласове:
0



Испания е последният четвъртфиналист на световното първенство в ЮАР. По пътя си топ 8 на света еврошампионът би с 1:0 Португалия. В следващия етап на директните елиминации „Ла фурия" ще срещне Паргвай.

Единственото попадение за успеха на Испания тази вечер вкара Давид Вия. Това е четвъртият гол на новото попълнение на Барселона на този шампионат и общо 42 за националния отбор. Топреализаторът на Испания за всички времена - Раул е само на две пред него. По броя на отбелязаните попадения в ЮАР Давид Вия се изравни с Гонсало Игуаин и Робърт Витек, които също са вкарали четири пъти на Мондиала.

Минута преди края на мача днес Португалия остана с човек по-малко след като Коща бе изгонен за удар с лакът на Коща срежу Жоан Капдевиля в наказателното поле на Испания.

При попадението на Давид Вия пък играчите на Португалия поискаха да бъде отсъдена засада. Заради забраната на ФИФА повторенията да вървят на големите видеокрани, монтирани на стадиона не стана ясно дали претенциите са основателни. Именно на такъв, играчи, треньори и фенове на Мексико видяха засадата при първия гол на Карлос Тевес за Аржентина, отново на осмитафиналите.



Тагове:   футбол,   Испания,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6181196
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833