Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2010 12:59 - Google готви "убиец" на Facebook
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1537 Коментари: 0 Гласове:
0



Google подготвя собствена социална мрежа, с която ще конкурира Facebook. Разкритието идва от създателя на Digg - Кевин Роуз, който говори за проекта Google Me в своя микроблог в Twitter, предаде TechNews.bg.

Роуз твърди, че е научил този "огромен слух" от много надежден източник. Google Me вече носи прозвището "убиец на Facebook", съобщава sfweekly.com.

Едва ли е изненада амбицията на Google да разшири влиянието си в социалните мрежи. Лидерът в търсенето постоянно пуска различни социални услуги, разчитайки, че някои от тях ще станат популярни.

През февруари компанията пусна услугата Google Buzz, която се явява конкурент на Twitter. Тя позволява на потребителите да общуват в интернет, без да излизат от пощенската си кутия в Gmail.

Google все още притежава социалната мрежа Orkut. Проектът не се наложи в англоезичните страни, но е изключително популярен в Бразилия и Индия. Orkut има над 100 милиона регистрирани потребители.

Според непотвърдена официално информация, услугата Google Me може да се окаже обновление на вече съществуващата функция Google Profiles.



Тагове:   google,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6205079
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833