Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2010 12:00 - Надцакването за морето започна – нощувка под левче
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 381 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 24.06.2010 12:00


Хайде, моля! Не остана!

Който разбира тука се спира!

Скара и печено пиле+халба бира – 10 лв.

Горе долу на градски пазар са заприличали офертите по родното Черноморие. Даден е стартът на великото надцакване. Измислят се атрактивни цени, авангардни менюта и креативни услуги.

Хитът на сезона обаче е нощувката за цели 96 стотинки. Разбира се има и уловка – това е за първия ден. След което обаче пак ползвате от 20 до 30 процента намаление. Няма да Ви върнат и ако решите да ползвате само 1 ден почивка и платите симпатичната цена, която Ви предлагат.

Палете колата и тръгвайте – хотелът е нейде из Калиакра.

image

В този четиризвезден хотел нощувката струва 96 стотинки

Починът нашенци взаимствали от южната ни съседка Турция, където следвали максимата : Накарай клиентът  един  път да дойде,  после сам ще му е кеф да си даде парите!

Масово ползуването на чадър и шезлонг влиза в общата Ви цена. По хотелите предлагат като бонуси не само ледени коктейли край басейна, а и някоя и друга процедура в СПА-центровете.

Има и нов продукт, който съм сигурен, че ще плени една голяма част от т.нар.средностатистически българи.

imageПочивка на лизинг … от 150 до 3 000 лв. Отивате на море, печете си дупето, плацикате се сред вълните, забивате някое и друго гадже, а гяволъка изплащате впоследствие …макар и с лихва. Все пак знаем, че няма безплатен обяд. Но пък то и без друго живота ни взе тотално да се поамериканчва и да живеем на кредит, защо не и  лятната ни ваканция да влезе в тази графа на семейния бюджет.

Прави впечатление, че така смъкването на цените важи и за и туроператорските фирми. Както в живота ни днес има много бедни и много богати и почти липсва средната класа, такова е положението и при предлагането на воаяжи ва отпуската. Работи се с евтини и със скъпи пакети, средно положение няма. Добрата новина според експерти от бранша е, че поне луксозните предложения отговаряли на съответното качество.

imageВ надпреварата кой е по-по-най се включват активно и кръчмите в курортните градчета. И ако в едно добруджанско село, където в ресторанта покривката е на дупки като да е плетенана една кука, а пепелниците са от очукани от противопехотни мини, кафето е 1,20 лв. а бирата 1,50лв. – Същата цена можете да платите и на брега на морето в семеен хотел, докато се наслаждавате на слънчевите лъчи и крясъка на чайките.

Два пъти повече ще дадете за кафето, ако седнете пък на входа на Морската градина във Варна.

С навлизането на хипермаркетите в България научихме и що е това промоция. Разбира се не става въпрос за антикризисни кюфтета и кебапчета за по 19 стотинки или за две кила банани на цената на едно.

imageТук измерваме количеството в халба бира, мешана скара и печено пиле само срещу 10 лв.

К`во му плащаш бе?!? Е манджата идва повечко за един човек, ама намираш авер, който да осигури пиячката и купона е спретнат.

Къде е далаверата?

Този въпрос няма начин някой да не си го зададе. В България сме все пак. Не сме свикнали на подобно напредничаво мислене. Да не говорим, че това някой да мисли за правата и нуждите ни като потребители е на светлинни години от манталитета ни. Затова и се питаме, какво ще спечелят собствениците на капанчета и хотелчета, ако така я карат на примоции.

Отговорът е елементарен. Просто няма да регистрират всички туристи, които ще отседнат. Няма да маркират всичко, което е изядено и изпито и така ще избият.

Затова и вече са хукнали инспектори от НАП,  хем да потопят дупце в солената вода, хем да осуетят измамните мераци на родните бизнесмени.

razkritia.com



Тагове:   морето,   Надцакването,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6204930
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833