Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2010 08:42 - Англия хвана последния влак
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 2020 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 24.06.2010 08:43


Англия записа първата си победа в група С на Мондиала и си осигури класиране на 1/8-финалите. "Трите лъва" победиха досегашния лидер в групата Словения с 1:0. Героят за тима на Фабио Капело стана Джърмейн Дефо, който започна като титуляр за пръв път в ЮАР, писа Топспорт.

Англичаните започнаха малко сковано, но бързо взеха нещата в свои ръце. Логичното се случи в 23-ата минута. Милнър центрира отдясно, Шулер изпусна Дефо и нападателят засече топката във вратата. ударът бе много силен и  кълбото мина между ръцете на вратаря Ханданович, без той да може да реагира.

Попадение успокои островитяните и опасностите пред словенската врата се заредиха една след друга. Малко след попадението Лампард имаше чудесна възможност да удвои, но останал, на празна врата би в аут.

След почивката Англия натисна още повече и само късметът спаси вратата на балканците от нов гол. Първо Дефо, а след това и Руни пропуснаха. най-близо до попадението бе именно нападателят на Манчестър Юнайтед  в 58-ата минута. Той бе изведен сам срещу Ханданович, но стреля в гредата.

Едва в последните минути словенците погледнаха по-смело към Джеймс, но удари на Матавз и Новакович бяха или блокирани от защитници в червено, или вратарят се намесваше решително.

Загубата изхвърли Словения от 1/8-финалите, тъй като в другия мач от групата САЩ постигна измъчена победа над Алжир с 1:0. Така американците излязоха на първо място в групата, тъй като имат повече вкарани голове от Англия. Те ще срещнат в следващата фаза втория от група Е.



Тагове:   Англия,   футбол,   влак,   победа,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. hristo27 - Англия си е Англия - пестеливо, но ...
24.06.2010 08:56
Англия си е Англия - пестеливо, но сигурно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6182644
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833