Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2010 16:27 - Португалия срази Северна Корея със 7:0
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 506 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.06.2010 16:28


Португалия победи с внушителното 7:0 Северна Корея в мача от група „С” на провеждащото се в ЮАР Световно първенство по футбол. Първият гол за португалците, след извеждащо подаване в наказателното поле, вкара Раул Мейрейеш. Той се разписа в 28-ата минута на двубоя, който се играе на стадиона в Кейптаун.

В 53-ата Шимао удвои след пас на Мейрелеш, а в три минути по-късно резултатът стана класически, след като се разписа Уго Алмейда. В 60-ата минута Тиаго даде преднина от 4 гола на страната си, а само три минути, след като се появи в игра, Лиедсон вкара за петото попадение в мача.

Две минути преди края на редовните 90 имаше време и за Кристиано Роналдо да се разпише за 6:0, а само минута по-късно Тиго вкара второто си попадение в мача и седми за Португалия.

Отсъстващите играчи в лагера на Северна Корея – Мьонг Вон, Чол Хиок, Кьонг Ил и Сунг Хьок все още не са се появили, като от лагера на отбора коментираха пред ФИФА, че става дума за недоразумение, а не за бягство.
Малко преди началото стана ясно и че севернокорейската КСВ (Korean Central Broadcasting) ще предава пряко срещата. По всяка вероятност това ще бъде първото излъчване на футболна среща от чужбина наживо, на територията на страната.

Телевизията е потвърдила информацията, че се решава на този ход, като всичко е уговорено и планирано, за да може местната аудитория да стане свидетел на мача.
Двата тима са се срещали веднъж, по време на елиминационната фаза на Световното първенство в Англия, през 1966-а година, като тогава победилият Италия в груповата фаза тим на Северна Корея регистрира поражение с 3:5, в зрелищен мач. Това е първото и единствено участие на корейците на Мондиал, преди този в ЮАР.



Тагове:   футбол,   победа,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6203981
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833