Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2010 09:30 - Бразилия срази Кот Д'Ивоар с 3:1
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 527 Коментари: 0 Гласове:
0



image
Бразилия се класира на 1/8-финалите на Мондиала в ЮАР след победа с 3:1 над Кот Д"Ивоар в невероятно емоционален мач. Двубоят на "Сокър Сити" в Йоханесбург предложи невероятно зрелище за феновете, а изнервените от слабата си игра африканци опитаха да счупят краката на техничарите в златисти екипи, писа Топспорт.

Невероятен за 5-кратните шампиони бе Кака, който даде две асистенции и бе познатият диригент в играта на Бразилия, но накрая развали доброто впечатление като си изкара за три минути два жълти картона и бе изгонен от игра. "Селесао" надигра тотално противника, а нападателят им Луиш Фабиано се отличи с два гола, един добави Елано, а почетното попадение за Кот Д"Ивоар бе дело на капитана им Дидие Дрогба.

Бразилия успя да поведе при първата си по-сериозна атака, като разменени пасове между Фабиано и Кака изведоха първия сам отдясно, а голмайсторът на Севиля щеше да скъса мрежата зад Бари - 1:0. До края на полувремето момчетата на Дунга без проблем удържаха аванса си, а в 50-ата минута Фабиано се пребори за топката с 4-ма в зелени екипи и с левия крак шутира неспасяемо за 2:0. При гола останаха съмнения за игра с ръка на нападателя.

Това съвсем развихри фантазията на бразилците, а Кака бе в стихията си. Негов пробив по лееия фланг завърши с подаване към Елано, който направи 3:0 на почти празна врата. След този момент африканците извадиха "балтиите" и първи пострада Елано, който трябваше да напусне терена на носилка. Нови ритници по Фабиано и Жилберто Силва изнервиха до край Кака и Дунга, а халфът не издържа на провокациите и си заработи набързо два жълти картона, а реферът Ланоа му показа пътя към съблекалните.

В края на мача Дрогба върна с глава един гол, но "слоновете" много късно се сетиха, че могат освен да се ритат да играят и футбол. Така Бразилия е вече на 1/8-финал, а Кот Д"Ивоар ще трябва да се моли на въртележка в групата, за да се класира.



Тагове:   футбол,   победа,   бразилия,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6204353
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833