Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2010 10:14 - Мексико закла петлите
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 477 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.06.2010 10:14


image
Мексико направи огромна крачка към класиране на 1/8-финал на Мондиал 2010. Във втори мач от груповата фаза, момчетата на Хавиер Агире победиха с 2:0 Франция след попадения на Ернандес и Бланко, писа Топспорт.

"Ацтеките" изиграха фантастичен мач и тотално надиграха надутия френски тим, като само неточните удари на Вела, Дос Сантос и компания предотвратиха тотален погром за "петлите". Благодарение на успеха Мексико събра 4 точки и се изравни на върха в групата с тима на Уругвай. В следващия кръг двете страни се изправят една срещу друга, а евентуално равенство ще ги изстреля във фазата на директна елиминация.

Мачът на стадион "Питър Мокаба" започна на много високи обороти, а положенията за гол не закъсняха. Още във втората минута Дос Сантос удари греда, но атаката бе спряна заради засада. Малко по-късно Карлос Вела бе изведен на стрелкова позиция, но с левия край стреля изключително неточно.

В 12-ата минута дойде и ред на Франко да пропусне. До края на първата част добрата игра на "ацтеките" продължи, но до гол не се стигна.

Франция стигна до първото си реално положение за гол едва в 54-ата минута. Тогава много добра триходова атака между Евра и Рибери завърши с опасен удар на Малуда. Стражът на мексиканците обаче се справи добре. Всичко смислено за "петлите" приключи тук.

В 64-ата минута резервата Ернандес изведе мексиканците напред в резултата, след като бе изведен сам срещу Лорис. Попадението сякаш окрили "ацтеките" и те продължиха да атакуват. Така се стигна до 78-ата минута, когато Барера бе съборен в пеналта от Абидал и главният съдия посочи бялата точка. От 11-те метра 37-годишният ветеран Бланко не сгреши и закла "петлите" с втори гол.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6203372
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833