Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2010 19:11 - „Булгартабак”: Цигарите може да поевтинеят от юли
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 402 Коментари: 0 Гласове:
0



Булгартабак" обмисля да намали цените на някои марки цигари от юли, съобщи изпълнителният директор на компанията Иван Биларев. Причината е спадът на дела на „Булгартабак" на вътрешния пазар на цигари. Ръководството на дружеството свика извънредна пресконференция, за да отговори на обвиненията на шефа на митниците Ваньо Танов, че „Булгартабак" умишлено е тласкан към фалит с цел приватизация на безценица.  От компанията категорично отхвърлиха тези твърдения и съобщиха, че финансовите показатели на дружеството през първото тримесечие са се повишили спрямо същия период на миналата година.

„Булгартабак" е увеличил приходите си за първото тримесечие с 58 процента от 2008-а година насам и с 26 на сто спрямо същия период на 2009-а. 51 процента е повишението на износа спрямо 2008-ма година. Делът на вътрешния бандеролен пазар обаче е спаднал с около 14 процента прямо първите три месеца на 2009-та, съобщи Иван Биларев. „След като завърши месец юни, да си направим пълна рекапитулация какво се случва с нашите финансови показатели към полугодието и ако имаме възможност, наистина ние ще подходим марка по марка как да определим ценовата ни политика до края на годината", каза той.

Ръководството на „Булгартабак" съобщи, че е изненадано от говоренето на генерал Ваньо Танов, според когото компанията е загубила повече от 70 процента от дела си на пазара и шефовете й умишлено я тласкат към фалит. Георги Костов, заместник-председателя на Съвета на директорите на „Булгартабак" не изключи евентуален опит да се попречи на предстоящата приватизация на дружеството. „Може би това е най-лошото нещо, което може в този момент, когато примерно след седмица-две, дай Боже, консултантът ще започне да работи по оценката на компанията, високопоставен държавен служител внушава, че ръководството на компанията я води към фалит", каза Костов.

От „Булгартабак" обявиха, че са повишили продажбите си с близо 20 на сто през последните месеци благодарение на акциите на МВР срещу контрабандата. От компанията предупредиха клиентите си, че на пазара са се появили фалшиви продукти с техните марки. Ръководството на „Булгартабак" съобщи още, че инвестиционната политика за 2010 година за двете фабрики в София и Благоевград е в размер на 33 милиона лева.



Тагове:   юли,   може,   Булгартабак,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6203928
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833