Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2010 13:30 - 15 години затвор за Сретен Йосич
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 403 Коментари: 0 Гласове:
0



Сръбският наркотрафикант Сретен Йосич, по-известен като Йоца Амстердам, днес бе осъден на 15 години затвор от Върховния съд в Белград. Йоцич бе признат за виновен като подбудител в убийството на Горан Марянович през 1995 година.

Йоца Амстердам получи максималната присъда по стария закон, информира БНР.
Съдията Мая Илич обяви, че има неоспорими доказателства за участието на Сретен Йосич в убийството на Марянович преди 15 години.

Според Илич през юли 1995 години Йоца Амстердам е накарал Миодраг Проданович и Боян Милосавлевич да убият Горан Марянович в кафенето "Бамби", в спортния комплекс "Олимп".

При атентата бе ранена и приятелката на Марянович. При стрелбата бяха ранени и други случайни гости на заведението.

Сретен Йосич се намира в следствения арест от 27 април миналата година поради съмнение за участие в убийството на хърватския журналист Иво Пуканич.

Преди да бъде арестуван Йосич живееше във вилата на бившия сръбски президент Слободан Милошевич, който почина на 11 март 2006 година в ареста на Международния трибунал за военни престъпления в Хага.

По време на съдебния процес Йосич обяви, че докато се е укривал в България е бил в безопасност, защото го закриляли разузнавателните служби, посочвайки дори като свои защитници Бойко Борисов и Николай Гигов, собственик на ФК.

След това в България избухна скандал и Бойко Борисов беше призоват като свидетел в съда в Белград. Това стана, докато той още беше кмет на София.

След избухването на скандала Бойко Борисов поиска прокуратурата, ДАНС и МВР да разследват твърденията на Йосич.

 



Тагове:   Сърбия,   Бойко Борисов,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6205697
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833