Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2010 08:54 - Откриха тялото на изчезналия Веско в Искър
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 731 Коментари: 0 Гласове:
0



imageТялото на обявения за издирване 7-годишен Веселин Игнатов от софийското село Кътина, който страда от аутизъм, бе открито късно снощи в Искърското дефиле, близо до Реброво.

Информацията бе потвърдена от бащата на детето, цитиран от НТВ, както и от шефът на СДВР Валери Йорданов. От първоначалния оглед на тялото експертите са установили, че е силно обезобразено, което затруднило разпознаването му. Припомняме, момченцето е в неизвестност от 27 април, когато изчезнало от дома си.

За него бяха подадени множество сигнали, според които той е бил забелязван на пазар "Илиянци" с две жени, че си е играл с момиче в село Джурово, че е бил в сладкарница на ул. "Цар Борис" и "Пиротска" в София и други.

Родителите на детето поставиха началото на Гражданска инициатива - оперативен център за подпомагане на издирването на изчезнали деца.

Инициативата бе подкрепена от Съюза на частните детективите, от където предупредиха, че изчезването на Веселин няма да бъде последния случай, съществува и трафик на деца.

Самата система на полицията е тромава и много от гражданите, които подават сигнали, не искат да ги подават в полицията, тъй като там ще ги разтакават по стаи, поясниха дететктиви.

Майката на изчезналото дете многократно се оплака, че от полицията реално не й дават почти никаква информация, а няколко пъти се е сблъскала и със служители, които изобщо не знаят, че детето й се издирва.

Една от версиите на Съюза на частните детективите бе, че Веско се укрива съзнателно и това е вече престъпление. „Това е равно на престъпление като с ДДС и безбандеролните цигари", посочи техен представител.

За последно се работеше по два сигнала - единият в София, а другият - за провинцията, като в хода на разследването в столичния кв. „Дружба" били проверени майка и дете, което се е оказало почти двойник на издирвания Веселин.



Тагове:   Искър,   полиция,   МВР,   откриха,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6204345
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833